Umeå FC har nu tio smittade av covid-19 i och kring superettanlaget. Arkivbild.
Umeå FC har nu tio smittade av covid-19 i och kring superettanlaget. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Fler smittade i Umeå – osäkert bottenmöte

Superettanlaget Umeå FC har fått ytterligare fyra fall av coronasmittade i och kring A-laget. Totalt har därmed tio stycken testat positivt den senaste veckan.

ANNONS

Man väntar också på svar på tester från två personer som har symptom.

Hur många som inte kan spela i helgens match mot Eskilstuna vet inte klubbchefen Danny Persson.

– Jättesvårt att säga. Det är stor risk att alla som varit smittade kan vara borta. Vi får se, det är en viktig tid att försöka dämpa vidare smitta, säger han till Västerbottens-Kuriren.

På grund av coronautbrottet har inte laget tränat sedan i söndags och ställde över många spelare i måndagens match mot Degerfors (0–6). Hur det blir med söndagens bottenmöte mot Eskilstuna (Umeå 14:e, Eskilstuna 15:e) är inte klart.

ANNONS

– Vi för en dialog med förbundet om hur vi ska ta oss framåt. Vi har gjort allt för att spela, vi ställde ju över jättemånga sist så det handlar inte om att vi inte vill spela. Men vi kan inte hålla på att riskera något utan att göra vad som är vettigt ur smittskyddssynpunkt, säger Persson.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS