Jörgen Persson har kontrakt över EM i sommar. Arkivbild.
Jörgen Persson har kontrakt över EM i sommar. Arkivbild.

Förbundet vill förlänga Perssons kontrakt

Succésamarbetet med Jörgen Persson tog Mattias Falck till ett sensationellt VM-silver. Nu vill Bordtennisförbundet förlänga kontraktet med legendaren över OS i Tokyo 2020.

ANNONS
|

Efter VM-succén i Budapest ser Mattias Falck ut som ett möjligt svenskt medaljhopp i OS nästa år. Får han med sig Jörgen Persson som matchcoach även i Tokyo?

Persson öppnar för en förlängning av kontraktet som går ut efter EM i Minsk i juni.

- Vi kommer att ta upp det efter den tävlingen. Jag vet att förbundet vill ha en förlängning och jag är förstås öppen för det också, säger han till TT.

ANNONS

"Betytt mycket"

Petra Sörling, ordförande i Svenska bordtennisförbundet, bekräftar att den tillförordnade förbundskaptenens påstående.

- Jörgen vikarierar för en annan förbundskapten som är sjukskriven. Men självklart vill vi att han fortsätter att jobba för svensk bordtennis. Jörgen har betytt oerhört mycket för Mattias med sin erfarenhet. Sedan ska man inte glömma att det inger respekt bland motståndarna att ha honom på bänken.

Sörling har varit på plats i Ungern och följt Falcks resa mot första svenska VM-medaljen i singel på 20 år.

- Det har varit helt enormt. Bordtennis är en världssport med 226 medlemsnationer. Det är väldigt få som har lyckats hota Asien – inte bara Kina har ju dominerat utan även Sydkorea och Japan. I veckan har det kommit fram folk från hela Europa och gratulerat. Mattias har visat att det går att slå asiatiska toppspelare, säger hon.

ANNONS

Större intresse för sporten

TT: Vad betyder framgången för svensk bordtennis?

- Extremt mycket. Vi märkte redan efter bronset på lag-VM förra året att det kom fler spelare till våra klubbar. Vi vill tillbaka till tiden där det fanns bordtennisbord i alla källare och fritidsgårdar.

- Idrotten upplever ett problem med att många sporter är dyra. Där har bordtennisen en fördel, det är en relativt billig sport.

TT

ANNONS