A3 Basket vann SM-guld 2019 men begärs nu i konkurs. Arkivbild.
A3 Basket vann SM-guld 2019 men begärs nu i konkurs. Arkivbild. Bild: Thomas Johanssonl/TT

Förra mästarklubben begärs i konkurs

ANNONS

Basketklubben A3 från Umeå begärs i konkurs, skriver VK. Klubbens damlag vann SM-guld så sent som 2019 men har sedan dess haft stora ekonomiska problem.

Inför förra säsongen drog A# sig ur basketligan och nu begärs klubben i konkurs av Skatteverket.

Efter en utredning av betalförmågan slog Kronofogden fast att möjligheten för klubben att betala skatteskulden på 2 832 652 kronor inte fanns.

Från klubbens håll hoppas man fortfarande på att situationen ska gå att lösa.

– Det borde vara så att de vill ha in pengarna istället för att sätta föreningen i konkurs och rent samhällsmässigt att föreningen får göra rätt för sig även om det tar 1-1,5 år, säger Ulrik Berg som fått uppdraget att avveckla klubben och uttala sig för klubbens räkning till VK.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS