Nashvilles Filip Forsberg har ett beslut att fatta. Arkivbild.
Nashvilles Filip Forsberg har ett beslut att fatta. Arkivbild. Bild: Mark Humphrey/AP/TT

Forsberg erbjuds åtta års förlängning

Nashville vill gärna behålla sin målspruta Filip Forsberg länge till. NHL-klubben har nu erbjudit 27-åringen ett kontrakt som sträcker sig åtta år framåt.

ANNONS

Forsberg har spelat hela sin NHL-karriär, tio år, i Nashville, och har gjort 220 mål, fler än någon annan Nashvillespelare, rapporterar NHL:s sajt. Att den svenske forwarden, som spelade ungdomsishockey i Leksand, lär stå på flera klubbars önskelista är en lågoddsare, efter en säsong med 42 mål och lika många assist på 69 matcher.

I sommar löper hans sex år långa kontrakt ut, och det står honom fritt fram att prata med olika intressenter.

– Han skriver inte på med oss för någonting mindre än åtta år, kommenterar klubbens general manager David Poile som helst hade velat se att bläcket sedan länge torkat på kontraktet.

ANNONS

Forsberg själv har också sagt att han vill stanna.

– Jag har sagt det sedan dag ett: Målet är att komma tillbaka hit. Men affärssidan är något helt annat än det som sker på isen. Vi får helt enkelt vänta och se hur det blir, sade han tidigare i maj.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS