Försvarsspelet fällde KFUM: ”Får inte till det"

Vem som var bäst i den första kvalmatchen mellan KFUM Trollhättan och HP Warta var det inget snack om. Nederlag blev det för Trollhättelaget och nu väljer Martin Adolfsson att blicka mot returen.
– Jag tror vi har goda chanser – vi måste bara inse det, säger KFUM-spelaren.

ANNONS
|

Det var en viktig match som utspelade sig för KFUM Trollhättan i Arena Älvhögsborg när Warta kom på besök.

Kval till division 2 var det som gällde sedan en oregistrerad spelare gjort att KFUM slutade på andraplats i division 3, i stället för på förstaplats.

Kanske var det oturligt för Trollhättelaget då det i den första matchen tydligt syntes att det var två lag från olika divisioner i seriesystemet.

KFUM:s spel i den första halvleken präglades främst av slarv i försvarsspelet. Laget var förvisso bara två mål från Warta i form av ställningen 11–13 efter 26 minuter, men gick till paus i underläge 13–18.

ANNONS

– Vi gör okej med mål framåt men får inte till försvarsspelet överhuvudtaget. Vi har ändå varit hyfsat bra på att försvara oss under hela säsongen, säger KFUM:s Martin Adolfsson.

”Måste bara inse det”

När den andra halvleken sedan drog i gång var det ett KFUM som fortsatte att hänga på Warta, men ju längre matchen led desto större blev det resultatmässiga avståndet.

När slutsignalen ljöd var det ett KFUM som förlorat mötet med klar marginal.

– Att släppa in 37 mål, jag vet inte om ... det har vi inte gjort på säkert tre år, säger Martin Adolfsson efter matchen samtidigt som han blickar upp mot resultattavlan.

Blir det frustande att spela när ni gör mål men alltid släpper in därefter?

– Ja det blir det. Det tär på en och är något man märker när man möter lag från högre divisioner. De är väldigt bollskickliga och mycket vassare på att utnyttja platserna vi är en man kort på.

Förlust med nio bollar blev det för KFUM. Trots nederlaget är Martin Adolfsson hoppfull inför returen i kvalserien som spelas i bäst av tre matcher.

– Om vi bara släpper alla jävla bromsar vi har i oss, får till försvarsspelet och tar det som vilken match som helst ... vi har inget att förlora. Det är de som inte vill åka ur division 2 och har kniven mot strupen. Jag tror vi har goda chanser – vi måste bara inse det, säger han.

ANNONS

Den andra matchen lagen emellan spelas i Göteborg på söndag.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS