Fortsatt tufft för IBK-damerna

IBK Vänersborgs herr- och damlag lever i skilda världar. Ett i toppen av sin serie, det andra i botten på sin.

Vinsten i premiären (5-4 mot Lidköping efter förlängning) är enda poängen för damlaget i Västergötlands division 1 så här långt.

Där efter fem raka förluster, den senaste i lördagens hemmamöte med Lockerud Mariestads u-lag som vann med 5-2 (1-1, 0-0, 4-0).

Men som siffrorna antyder helt jämnt efter två perioder sedan Philippa Blomqvist gett Vänersborg ledningen och gästerna kvitterat, allt i den första perioden.

Det som visade sig bli matchavgörande skedde i upptakten på den tredje perioden när Lockerud Mariestad gjorde två mål inom loppet av 49 sekunder.

Elin Lundbergs reducering (2-3) gav ny nerv åt matchen, men två ytterligare fullträffar för gästerna avgjorde definitivt.