Alexander Almqvist uppvaktas av allsvensk klubb

Alexander Almqvist har gjort succé på sin mittbacksposition sedan han anslöt till FC Trollhättan. Nu rapporterar FotbollDirekt att FCT nobbat två superettanbud på Almqvist och att BK Häcken visat intresse för 21-åringen.
– Det är klart att jag vill spela högre upp i framtiden, säger Almqvist till TTELA.

ANNONS

FC Trollhättan leder ettan södra efter 13 spelade omgångar. Det finns såklart många anledningar till den saken, men en av dem stavas definitivt Alexander Almqvist. Den 21-årige mittbacken, som för övrigt fostrats i Skoftebyn, kom till klubben från Oddevold inför den här sommaren och väntade inte med att kliva in och ta för sig.

Almqvist har saknats vid en match den här säsongen då mittbacken drogs med sjukdom, men annars har han varit given i startelvan och även en stor anledning till lagets solida defensiv. I bortamötet med Österlen för lite mindre än två veckor sedan kom också första fullträffen när han nickade in bollen som banade väg för en ny FCT-seger.

ANNONS

Och succén har skapat eko.

Nu rapporterar nämligen FotbollDirekt att FC Trollhättan nobbat två bud från superettan som lagts på mittbacken och även att BK Häcken visat intresse för 21-åringen och följer honom noga.

”Det är jättekul”

När TTELA når Alexander Almqvist berättar han om tankarna kring uppvaktningen uppifrån.

– Det är jättekul, men jag har inga funderingar på att byta klubb inom den närmaste tiden. Jag trivs jättebra i FCT och laget går bra också. Det är klart att det är jättekul att det visas intresse och jag vill spela högre upp i framtiden. Sedan hoppas man ju på att vi gör en bra höst så kanske man kan spela högre upp med FCT också, säger Alexander Almqvist.

Med den säsongsinledning du haft måste ju det här ge ytterligare motivation?

– Ja, det är såklart. Men jag kommer alltid hålla motivationen uppe och jag vet att jag kan spela högre upp om jag får chansen. Samtidigt är det ingen stress heller. Jag har det jättebra i FCT och sedan får vi se vad som händer i framtiden, säger Almqvist.

Hur har det känts för egen del under säsongsinledningen?

– Det känns bra. Jag har kommit in bra i laget och fått mycket speltid så det finns ingenting att klaga på, säger Alexander Almqvist.

ANNONS

Alexander Almqvists kontrakt med FC Trollhättan sträcker sig även över nästa säsong.

Inte första allsvenska intresset

Det här är inte första gången den här säsongen som det visas allsvenskt intresse för en FCT-spelare. TTELA har tidigare berättat om att Mjällby budade på Trollhättans yttermittfältare Adam Engelbrektsson, men att ettanklubben nobbade budet.

Adam Engelbrektssons säsong har därefter tagit slut då han slitit av korsbandet i sitt ena knä.

FC Trollhättan möter Utsikten på bortaplan på lördag.

ANNONS