Bekräftat: Adrian Helm klar för Serie A-klubben Lecce

I onsdags kunde TTELA avslöja övergångsbomben att den 17-årige jättetalangen Adrian Helm var klar för en flytt till Serie A-klubben Lecce.
Nu är det bekräftat.
Klubben i den italienska högstaligan har köpt ut Trollhättekillen från sitt kontrakt med FCT.
”Serie-A klubben Lecce och FC Trollhättan är överens om en övergång för Adrian Helm”, skriver FCT på sin hemsida.

ANNONS
|

Adrian Helm är en av Trollhättefotbollens absolut största talanger och redan under förra säsongen var den nu 17-årige anfallaren på radarn hos flera stora allsvenska klubbar. Bland andra AIK, Hammarby och Elfsborg visade sitt intresse.

Anfallaren blev trots det kvar i FC Trollhättan som han skrivit kontrakt med till och med 2024.

Ett kontrakt som Adrian Helm nu har köpts ut i från – och inte av vilka som helst.

Det var i onsdags som TTELA kunde avslöja fotbollsbomben att FC Trollhättan och den italienska Serie A-klubben Lecce nått en överenskommelse om den 17-årige anfallaren. Tätt inpå deadline för spelarövergångar köpte Lecce ut löftet från sitt avtal med FCT.

ANNONS

– Det har jag inga kommentarer till, sa Almedin Besic i FCT:s fotbollskommitté till TTELA då.

Men nu är övergången offentliggjord och bekräftad.

Under fredagseftermiddagen har FC Trollhättan publicerat en text på sin hemsida där man berättar att Adrian Helm är klar för en flytt till Serie A-klubben Lecce.

– Adrian har kanske de mest otroliga egenskaper jag sett som tränare, så får han bara lite tid tror jag Lecce bara är ett mellansteg till något ännu större! Jag önskar verkligen Adrian all lycka i framtiden, säger FCT:s manager Vigan Berbatovci till klubbens hemsida.

Till samma kanal säger huvudpersonen Adrian Helm följande:

– Jag är otroligt stolt och tacksam över den tiden jag har haft i klubben! Min resa har varit super, från U19 upp till A-laget och de senaste två säsongerna i Ettan. Nu blir det flytt till Italien och det är klart det känns speciellt. Att lämna allt här hemma känns såklart jobbigt, men det är en dröm som går i uppfyllelse och jag är tacksam över det, säger Adrian Helm.

Under tidiga fredagskvällen kommunicerade även Lecce på sin hemsida att klubben valt att plocka in Adrian Helm från FCT.

Detta tillsammans med islänningen Breki Baxter (Selfoss), fransmannen Mateso Lukoki (FC Nantes) och irländske vänsterbacken Abdul Lateef Adewale från Bohemians.

ANNONS

Adrian Helm

Ålder: 17 år.

Position: Anfallare.

Moderklubb: Halvorstorps IS.

Kom till FC Trollhättan: 2021.

Aktuell med: Har köpts ut från sitt kontrakt med FC Trollhättan av den italienska Serie A-klubben Lecce.

LÄS MER:Avslöjar: FCT-talangen Adrian Helm klar för Serie A-klubb

ANNONS