Dubbla skador och nollade på hemmaplan: ”Sitter mentalt”

Skoftebyns IF höll spelmässigt jämna steg med serieledande Gerdskens BK, men det hjälpte föga.
Charmörerna nollades hemma på Nysätra IP och föll tungt.
– Vi har svårt att göra mål. Jag har inte en blekaste aning hur vi ska lösa det, säger SIF-spelaren Pontus Edh.

ANNONS
|

I en jämn tabell hade förra årets division 3-gäng Skoftebyns IF chansen att haka på toppskiktet i serien vid seger hemma mot Gerdskens BK, men det vill sig inte riktigt för de vitklädda.

Laget började matchen på ett bra sätt och spelade fin fotboll under första delen av halvleken, men ödesdigra händelser skulle förändra tillställningen.

Det började när Max Malila-Hooper fick utgå skadad redan efter 25 minuters spel.

– Första 20 är jävligt bra, men vi går ned oss när vi får skadan och så gör de målet och då blir det att vi får jobba i uppförsbacke, säger SIF:s lagkapten Hampus Sikström.

ANNONS

Ny skada

Ja, det var Gerdsken som skulle ta ledningen i matchen när Johan Brandin hittade rätt från nära håll och när Skoftebyn innan paus även åkte på ytterligare en skada, den gången på Haris Cosovic, blev motvinden än mer påtaglig.

Hemmalaget försökte kliva upp i den andra halvleken och ta sig tillbaka i matchen, men det här var inte Skoftebyns eftermiddag.

– Jag vet inte riktigt hur det blir i andra halvlek. Det blir någon form av ”tjongfotboll”, säger Pontus Edh.

Ett par lagen skapades för en kvittering, men när Gerdsken kunde utnyttja en spelvändning och sätta dit 2–0 var saken mer eller mindre klar. Skoftebyn nollades och föll hemma på Nysätra.

– Vi spelar bra, men det är för dåligt på sista tredjedelen. Jag tyckte inte de var så bra så vi ska vinna den här matchen, men vi har svårt att göra mål, säger Pontus Edh.

Har du några tankar kring hur ni ska lösa den biten?

– Jag har inte den blekaste aning, säger Edh.

Bättre på försäsongen

Även lagkaptenen Hampus Sikström är inne på att det är i de avgörande, offensiva momenten som Skoftebyn har bekymmer just nu.

– Vi måste börja få in bollarna i nät. Det känns som att vi kommer runt fint på kanterna, vi gör löpningarna, men det här sista beslutet blir inte rätt. Ska jag skjuta, passa, ska jag slå in den, var fan ska jag lägga den? Det är inte konsekvent vad vi ska göra. Jag tycker nästan vi var mer heta på försäsongen. Vi rullar bollen fint, men det händer inte så mycket, säger Sikström.

ANNONS

Låser det sig mentalt eller känner du att ni inte har en bra plan för vad ni ska göra?

– Jag tror det är mentalt. Det ligger liksom i luften. Vi får ta en vecka nu och nöta vidare, säger Hampus Sikström.

Skoftebyns IF bytte in blott 15-årige Gabriel Strömberg redan 25 minuter in i matchen när Max Malila-Hooper fick utgå skadad. Strömberg klev in centralt på mittfältet och visade att det finns mycket boll i honom och att han är en spelare att hålla ögonen på framöver.

Skoftebyns IF – Gerdskens BK 0–2 (0–1)

Division 4, Västergötland västra

Publik: 100 personer.

ANNONS