Efter tidigare FCT-tränarens ord – Tom Pettersson klar för ny klubb

Tom Petterssons karriär fortsätter i den norska toppklubben Lillestrøm SK. Det offentliggjordes under söndagen. En stor anledning till att det blev just LSK – den tidigare FCT-tränaren Lars-Olof Mattsson.
– Jag hörde av mig till honom och frågade om klubben, säger Pettersson till LSK:s hemsida.

ANNONS
|

Nyligen offentliggjordes det att Tom Pettersson och hans MLS-klubb FC Cincinnati skulle gå skilda vägar. Parterna var överens om att bryta Trollhättesonens kontrakt.

Det har ryktats en del om den vänsterfotade mittbackens framtid där bland annat allsvenska BK Häcken har nämnts i spekulationerna.

Men i dagsläget blir det ingen återkomst till svensk fotboll för Tom Petterssons del. Under söndagen presenterades han nämligen av den norska toppklubben Lillestrøm SK.

– Jag ser fram emot det här. Det har varit på gång ett tag. Jag hörde från LSK om intresset lite redan innan säsongen och nu mer under sommaren så att det är klart och att få vara här känns otroligt kul, säger Tom Pettersson till klubbens hemsida.

ANNONS

”Visat stort intresse”

Han fortsätter sedan:

– Det känns superbra att vi hade kontakten redan i vintras. De har visat stort intresse under en lång tid vilket känns bra för mig. Från den situationen jag kommer i från och att få komma till en klubb som verkligen vill att jag ska komma hit, så nu är det bara att köra, säger Pettersson.

Att det funnits intresse för Tom Pettersson från flera håll råder det inga tvivel om, men det finns en person som hade lite extra inflytande över att det blev just Norge och Lillestrøm.

Pratat med tidigare FCT-tränaren

Tom Pettersson var bara 17 år gammal när han fick ta klivet upp i FC Trollhättans a-lag och skickades direkt in i hetluften med stort förtroende. Anledningen till det var FCT:s dåvarande huvudtränare Lars-Olof Mattsson och det är också han som nu lockat mittbacken till Lillestrøm.

Mattsson var nämligen i klubben för lite mer än ett år sedan och fick nyligen ett samtal från Tom Pettersson.

– Jag hörde av mig och frågade honom (L-O Mattsson) om klubben. Jag visste inte riktigt vad jag skulle få för svar, men jag fick ett jättelångt svar och det var bara positiva grejer. Jag litar på honom till hundra procent så då kände jag mig extra lugn över att det kommer bli bra det här, säger Tom Pettersson till Lillestrøms hemsida.

ANNONS

Tom Petterssons kontrakt med den norska klubben sträcker sig fram till efter säsongen 2022.

ANNONS