FCT löste taktiska dragen – är fortsatt obesegrade

En hög press mot FCT:s bollhållare varvat med ett lågt, kompakt och passivt försvar. Ariana försökte med det mesta för att knäcka serieledande FC Trollhättan. Det hjälpte föga.
– Många går i fällan. Jag tycker det är ganska konstigt, säger FCT-tränaren Mak Lind.

ANNONS
|

FC Trollhättan är tillbaka på vinnarspåret igen efter krysset borta mot Norrby senast. Nykomlingarna Ariana blev varken första lag att besegra FCT eller första gänget att ta poäng på Edsborgs IP den här säsongen.

Däremot gjordes ett gäng försök.

Det var ett bortalag som inledde med att sätta väldigt hög press på FCT:s backlinje och försökte vinna boll högt upp i planen. Det i kombination med förändringar från mötet mot Norrby gjorde FCT-tränaren Mak Lind klart mer aktiv i sin coachning och sina direktiv under inledningen av matchen än vi normalt sett ser.

– Jag var på dem på grund av matchen senast. Jag var väldigt aktiv mot just backlinjen för vi har pratat om en grej vi ska göra och jag får hjälpa dem när vi inte gör det. Det är mitt sätt att försöka bidra. Sedan vill man helst sitta och chilla på bänken, men det är svårt när jag ser grejer vi kan justera lite, säger Mak Lind.

ANNONS

Aliev målskytt på nytt

Efter några starka minuter av Ariana kunde FCT lösa presspelet utan några större problem och ta över mer och mer av matchen.

Lagets skyttekung Alibek Aliev gick mållös från matchen mot Norrby senast, men den här söndagen var det dags igen.

Matchklockan hade inte fyllt 20 minuter när Aliev fick bollen i straffområdet, fick tid på sig att vända runt och då var det sedan inget snack.

1–0 satt distinkt innanför den vänstra stolpen.

Därifrån fick vi se en klar taktisk förändring hos bortalaget som istället för att pressa FCT flyttade ned väldigt lågt med sitt lag för att göra det svårt för hemmalaget att hitta spelvägar.

Det var dock ingenting som överraskade.

– Vi jobbar med skillnaderna på ett högt pressande lag och lag som ligger och väntar. Att kunna hantera båda är en viktig del i fotboll och där har vi jobbat hårt under försäsongen och seriespelet. Det är stor skillnad, säger Mak Lind.

Känslan är ändå att ni löser båda.

– Så är det. Det är en jättestyrka att vi kan göra det. Helt ärligt är det oftast enklast att skapa målchanser mot högt pressande lag och det är många som går in i den fällan. Jag tycker det är ganska konstigt faktiskt, säger Lind.

ANNONS

”Ett styrkebesked”

FCT fick sitt 2–0-mål innan paus gratis av Arianamålvakten Jesper Andersson som tappade in en hög boll i eget mål och när Richard Cindric sedan i inledningen av den andra halvleken satte 3–0 från nära håll efter fint förarbete av Argjend Malaj var saken mer eller mindre klar.

Ariana kom visserligen med en snabb reducering och hade två ramträffar därefter, men den där riktiga spänningen infann sig trots allt inte.

Hemmalaget vann med 3–1, är fortfarande obesegrade och leder ännu serien.

– Jag tycker det är starkt att komma tillbaka direkt efter att vi tappade poäng senast. Vi visar ett styrkebesked att vi kan göra det här efter en lite sämre match mot Norrby. Det är verkligen jättekul och vi gör bra saker, men vi får också vara väldigt ödmjuka. Alla vill slå oss nu och vara laget som tar bort nollan vi har till höger (förlustkolumnen i tabellen) och sätta en etta där, säger Mak Lind.

I nästa omgång väntar tabelltvåorna Oddevold på bortaplan i en match som både blir ett hett derby och en riktig toppmatch.

– Vi har haft tre matcher på åtta dagar nu och det är tufft för spelarna som har jobb och sådant. Nu får vi ett tag på oss att förbereda oss och jag kan tänka mig att det kommer bli en kul match att titta på, säger Mak Lind.

ANNONS

Matchen mellan IK Oddevold och FC Trollhättan spelas på måndag den 29 maj.

FC Trollhättan – Ariana FC 3–1 (2–0)

Ettan södra

Målen: 1–0 Alibek Aliev (19), 2–0 Självmål (42), 3–0 Richard Cindric (52), 3–1 Arfanullah Habibi (56).

Så startade FCT: Julius Lindgren – Alen Kasumovic, Liiban Abdirahman Abadid, Markus Karlsson – Emilio Reljanovic, Argjend Malaj (81), Suleman Zurmati, Samuel Rundqvist (81) – Richard Cindric (69), Alibek Aliev (90+7), Kevin Liimatainen.

Avbytare: Izidor Kroselj, Nasiru Mohammed, Erik Grandelius (69), Noah Nilsson (81), Tyler Sernling, Adrian Helm (90+7), Yoel Embaye (81).

Varningar, FCT: Liiban Abadid, Kevin Liimatainen

Publik: 587.

ANNONS