FCT missade chansen att hänga med i toppen – Ishak Shamoun: ”Vi skulle vunnit denna matchen”.
FCT missade chansen att hänga med i toppen – Ishak Shamoun: ”Vi skulle vunnit denna matchen”. Bild: KRISTER ANDERSSON

FCT snuvades på segern på stopptid: ”Mycket känslor”

FC Trollhättan såg länge ut att gå mot en viktig seger för att haka på toppstriden i ettan södra. Då gjorde Ängelholmarna mål på matchens sista spark.
– Man är irriterad och arg. Det är synd att det blir som det blir, säger Ishak Shamoun, efter 1-1-resultatet på hemmaplan.

ANNONS
|

Regnet hade lagt sig och solen kikade fram. Det var dags för den 12:e omgången av ettan södra, där FCT hade stora möjligheter att avancera till en tredje plats i tabellen. Det såg långe ut att det skulle bli så.

Då kom hörnan i 94:e minuten. En hörna som gästande Ängelholms FF förvaltade på bästa möjliga sätt.

– Man vill inte säga att man hade de på känn, men de tryckte på. Vi ska inte släppa in ett sådant mål. Vi skulle vinna denna matchen, säger märkbart besviken Ishak Shamoun.

”Sådana lägen man ska ta tillvara på”

Det var Trollhättan som tog tag i spelet från start. Det visade sig också att det skulle löna sig, när Emilio Reljanovic gav hemmalaget ledningen i 38:e minuten.

ANNONS

– Första halvlek gör vi det jävligt bra. Vi spelar fint, skapar mycket och kommer in bakom dem väldigt ofta. Jag har några lägen där jag definitivt ska göra ett eller två liksom, säger Ishak Shamoun.

Han fortsätter:

– Det är sådana lägen man ska ta vara på och stänga matchen helt. Vi har en tydlig ide och vet vad vi ska göra. Det fanns ytor där vi kunde hotat ännu mer, säger Ishak Shamoun.

Missar den gyllene chansen: ”Hade varit jävligt viktigt”

I och med dagens kryss, ligger FCT kvar på en sjundeplats, tre poäng från topp tre.

– Vi fokuserar på match efter match. Det hade varit jävligt viktigt, men vi siktar mot nästa match bara. Hamnar vi runt topp tre innan sommaren är vi jävligt nöja, säger Ishak Shamoun.

Vad säger du om din egen insats idag?

– Jag gör det okej. Jag skapar några chanser som ska sitta. Jag gör det bra men har fler växlar att ta ut. Men det tar vi nu framöver, säger Ishak Shamoun.

Ettan södra, omgång 12

FC Trollhättan - Ängelholms FF 1-1 (1-0)

Målen: 1-0 (38) Emilio Reljanovic, 1-1 (90+4) André Gustafsson.

Publik: 321.

Gula kort i FCT: Kevin Liimatainen (7), Oscar Lennerskog (41), Fredrik Lundgren (64), Samuel Rundqvist (91).

Så startade FCT: Cameron Hogg - Samuel Rundqvist, Fredrik Lundgren, Fabio De Sousa Silva, Tyler Sernling - Argjend Malaj, Oscar Lennerskog (82), Kevin Liimatainen (74) - Ishak Shamoun (74), Yoel Embaye, Emil Reljanovic.

På bänken: Simon Zupancic (MV), David Wänblom, Mohammed Belouchi, Joshua Richards (82), Noah Nilsson (74), Melwin Berg, Wayde Lekay (74).

ANNONS