Adam Engelbrektsson jagas av allsvenska Mjällby.
Adam Engelbrektsson jagas av allsvenska Mjällby. Bild: Johanna Josephsson

FCT:s Adam Engelbrektsson jagas av Mjällby

I fjol var Adam Engelbrektsson en av FC Trollhättans bästa spelare. Nu har allsvenska Mjällby lagt ett bud på yttermittfältaren.

ANNONS

Det är Bohusläningen som är först med att rapportera nyheten. Adam Engelbrektsson som imponerade stort under 2020 i FC Trollhättan har skapat intresse i fotbollssverige.

Enligt Bohusläningen har Mjällby, fjolårsfemma i allsvenskan, lagt ett bud på yttermittfältaren. Enligt tidningen ska budet ligga omkring ett par hundra tusen kronor. Adam Engelbrektsson bekräftar också själv den allsvenska klubbens intresse.

– Jag kan bekräfta att Mjällby är intresserade och att de har lagt ett bud, säger Engelbrektsson till Bohusläningen.

Även andra klubbar ska ha visat intresse för yttermittfältaren under vintern.

– Just nu fokuserar jag bara på fotboll, resten får min agent sköta, säger Engelbrektsson till Bohusläningen och fortsätter:

ANNONS

– Det sporrar mig att fortsätta träna hårt och försöka göra ett lika bra fotbollsår som förra året. Fotboll är en färskvara och det gäller att leverera varje säsong.

Vill uppåt

Adam Engelbrektsson gjorde sex mål för FC Trollhättan i division 1 förra säsongen och berättar att han trivs, men vill samtidigt klättra i sin fotbollskarriär.

– Jag är inne på min fjärde säsong i FCT och trivs väldigt bra i föreningen. Samtidigt är min ambition att spela så högt upp som möjligt, säger Adam Engelbrektsson.

När TTELA når FC Trollhättans tränare och sportchef, William Lundin, vill han inte bekräfta att det ska ligga ett bud från Mjällby på hans bord.

– När det kommer till eventuella spelare in och ut och eventuella förhandlingar så kommenterar vi inte det i media utan tar det internt med alla berörda parter. Det är det vi förhåller oss till, säger William Lundin och fortsätter:

– Rent generellt är Adam en jättebra spelare. Att det finns intresse för honom ovanifrån är inte jag ett dugg förvånad över. Sedan är det många saker som ska klaffa. Vi ser det som positivt att lag uppifrån är intresserade av våra spelare för det betyder att vår verksamhet är väldigt, väldigt vass, säger William Lundin.

ANNONS

Adam Engelbrektsson kommer spela i FC Trollhättans träningsmatch mot Gais under onsdagskvällen. En match som direktsänds på ttela.se i samarbete med Göteborgs-Posten.

TTELA söker Adam Engelbrektsson.

ANNONS