FCT:s galna upphämtning – kvitterade ödesderbyt på tilläggstid

FC Trollhättan var på väg mot en blytung förlust i derbyt mot Ljungskile – då stod laget för en sanslös upphämtning och kvitterade målkalaset i 95:e (!) minuten.
Ett resultat som trots allt inte gynnade några andra än toppkonkurrenterna.

Per Gessle sjöng om alla känslor som kom på en och samma gång.

För FC Trollhättan var det baklängesmålen.

Och tre stycken på 15 minuter minuter var anmärkningsvärt för ett lag som innan derbyt mot Ljungskile endast släppt in 14 mål.

Minst antal i hela serien - men inte nu längre.

Endast vid ett tillfälle har FCT släppt in tre mål i en och samma match, hemma mot Olympic (1-3) den 18 juni.

Men det blev så när Ljungskile var sylvasst och blixtsnabbt i sina omställningar, och som gång på gång sågade sig igenom det nykomponerade FCT-försvaret.

Som brukligt Markus Karlsson (till vänster) och Alexander Leksell (höger), men Alen Kasumovic i mitten nu när Bernardo Morgado var avstängd.

Ljungskile kom i numerärt överläge (fyra mot tre) och bollen i djupled till Linus Tornblad var perfekt slagen.

LSK-spelaren såg för någon sekund ut att komma i (för) dålig vinkel, men bollen letade sig förbi FCT-målvakten Johan Becker och in i bortre burgaveln.

Becker som fick chansen när Adam Benediktsson (lånet från IFK Göteborg) är upptagen av spel i U21-landslaget hemma på Island.

FCT:s kvittering, bara tre minuter efter Tornblads 0-1, var fotbollsgodis och bara den värd entrépengen om det nu inte varit fri entré.

Enoch Adu kom i expressfart på sin högerkant, måttade inlägget med klinisk precision, och i bortre delen av straffområdet kom Johan Andersson flygande och nickade in bollen otagbart för Kees Sims i LSK-målet.

Ändå bara början på ett målkalas som kom att innehålla två mål till av Ljungskile.

Oskar Lindbergs skott letade sig i mål via Johan Becker, och Linus Tornblads andra fullträff i matchen ett riktigt klassmål, låt vara efter ett ödesdigert bolltapp (Oussama Ali) på mittlinjen.

Inspel från höger, Anton Henriksson släppte bollen förbi sig och då kunde Tornblad prickskjuta in trean.

Pausunderläget fick FCT-tränaren William Lundin att skicka in Frederick Ofori till andra halvlek, och lite senare ännu mera anfallskraft i form av Adrian Helm och Kevin Liimatainen, men det var Johan Andersson som tog FCT tillbaka in i matchen på nytt, skottet ur liknande position som vid Tornblads 0-1.

Och en sak vet vi - det är inte över förrän Philip Lindh blåser slutsignalen.

Långt in på stopptiden kom den kvittering som FCT jobbat ihop till, målskytt inhopparen Frederick Ofori.

FC Trollhättan-Ljungskile 3-3 (1-3)

Ettan Södra

Målen: 0-1 (25) Linus Tornblad, 1-1 (28) Johan Andersson, 1-2 (35) Oskar Lindberg, 1-3 (40) Linus Tornblad, 2-3 (72) Johan Andersson, 3-3 (95) Frederick Ofori.

Varningar, FCT: Johan Andersson.

Ljungskile: Anton Henriksson.

Domare: Philip Lindh.

Publik: 1786.

Så startade FCT: Johan Becker - Alexander Leksell, Alen Kasumovic, Markus Karlsson - Enoch Adu, Nils Berner (68), Richard Cindric, Samuel Rundqvist - Johan Andersson, Alibek Aliev (68), Oussama Ali (46).

Avbytare: Axel Svenningsson, Kevin Liimatainen (68), Fredrik Winroth, Frederick Ofori (46), Adrian Helm (68), Isaac Shaze, Ali Carneil (mv).