Fredrik Reinfeldt föreslås bli SvFF:s ordförande

Fredrik Reinfeldt föreslås bli SvFF:s ordförande.
Det bekräftas i ett uttalande från valberedningen under onsdagen.

ANNONS
|

I mitten på januari presenterade valberedningen tre slutkandidater till det ärofyllda uppdraget som Svenska Fotbollförbundets näste ordförande:

Fredrik Reinfeldt, Lars-Christer Olsson och Hélène Barnekow.

Nu har valberedningen fattat sitt beslut. I ett uttalande föreslår man att Reinfeldt ska få toppjobbet.

”Vi har lyssnat av”

"Valberedningen har via era nomineringar granskat kandidaterna med utgångspunkt från kravprofil, intervjuer, valbarhetskontroll utifrån stadgar och det av Förbundsmötet 2022 beslutade ”valbarhetskontroll-dokumentet”, där det tydligt framgår att Valberedningen skall beakta om nominerad varit anställd inom förbundet de tre senaste åren", skriver man och fortsätter:

"Vi har lyssnat av hela rörelsen och enigt beslutat att Valberedningens förslag till ordförandeposten i Svenska Fotbollförbundet är Fredrik Reinfeldt".

ANNONS

Årsmötet, när den tidigare ordföranden Karl-Erik Nilssons ersättare ska klubbas, hålls den 25 mars.

Hållit låg profil

Reinfeldt var Sveriges statsminister från 2006 till 2014. Han nominerades till posten som ordförande i SvFF av IF Brommapojkarna.

Under processen har den moderata förre partiledaren hållit tämligen låg profil. I media har han ännu inte meddelat vad han vill göra med posten om han får den.

– Han sa att han klandrar ingen som uttalat sig i media, men att det var oss han ville prata med och få connection med. Journalisterna de kan anstå, sa Göteborgs fotbollförbunds ordförande Bert Andersson till GP efter att Reinfeldt presenterat sig för fotbollsrörelsen.

Andersson berättade vidare att han ännu inte har en full bild av vad Reinfeldt står för när det kommer till fotbollsbiten.

ANNONS