Gaisarnas kupp – har målat Gamla Ullevi grönsvart

Gamla Ullevi bär numer Gais färger. Natten till lördagen har någon tagit sig in på arenan och målat planket bakom ståplats – där även IFK Göteborgs klack håller till – grönsvart.
– Det är både intrång och dessutom skadegörelse, säger Got Events evenemangschef Henrik Jutbring.

ANNONS
|

Gräset på Gamla Ullevi har under starten av säsongen inte varit tillräckligt bra för att belastas av för många matcher.

Därför har Gais, och även Öis, tvingats inleda sina säsonger på Hisingen och Bravida arena. På påskafton var det dock, till slut, dags för Gais att få spela sin riktiga hemmapremiär på Gamla Ullevi.

Inför denna hade någon bjudit på en grönsvart kupp.

Gamla Ullevis plank målat grönsvart

På Twitter florerar nämligen bilder där man ser att någon målat planket, som vanligtvis är blått, bakom ena ståplatsläktaren i Gais färger.

Kuppen lär nog knappast omfamnas av lokalrivalen IFK Göteborg och dess klack som håller till på samma läktarsektion under Blåvitts matcher på Gamla Ullevi.

ANNONS

Enligt uppgifter till GP ska det varit under natten som någon tog sig in på arenan under natten och målat om.

– Vi vet inte när de var här. Vi såg i morse när vi kom hit att någon eller några hade tagit sig in på arenan och ägnat sig åt skadegörelse, bekräftar Got Events evenemangschef Henrik Jutbring.

Got event kommer polisanmäla

När lördagens match väl var igång syntes dock inte kuppen. Då var nämligen ett svart skynke på plats för att täcka över den grönsvarta målningen.

– Det är skadegörelse både på planket och på stolarna däruppe, som det har skvätt färg på. Vi har täckt över med skynke nu och spärrat av de översta raderna för publikens skull, så att man inte får färg på sig.

Vet ni hur de tog sig in?

– Nej, det vet vi inte.

Det hela kommer nu anmälas till polisen.

– Vi kommer lämna in en polisanmälan naturligtvis. Som vi bedömer det är det både intrång och dessutom skadegörelse på arenan som är helt oacceptabelt. Helt oacceptabelt!

”Mycket extrajobb och kostnader”

Färgen måste tas bort – vem som får ta kostnaden för det återstår att se.

– Det får utredningen visa. Det får vi titta närmare på. Det blev mycket extrajobb och kostnader. Både för arenan och för Gais som förening.

ANNONS

Finns det risk att Gais får fakturan?

– Jag kan i nuläget inte svara på om det blir så. Vi får titta närmare på det.

Vilken färg hade planket innan?

– Det var blått.

Exakt när det hela kommer vara åtgärdat återstår att se. På måndag tar Öis emot Öster på Gamla Ullevi, två dagar senare spelar IFK Göteborg mot Djurgården.

– En fråga jag inte har svar på nu. Det kan jag kan säga nu är som sagt att det här är helt oacceptabelt, det kommer polisanmälas och vi har vidtagit åtgärderna som krävs för att genomföra matchen.

ANNONS