Gothia Cup bjuder in thailändska pojklaget efter grott-traumat

De tolv thailändska pojkarna som suttit fast i ett grottsystem under flera veckors tid är ute. Nu strömmar inbjudningar till olika platser i världen in till laget Wild Boars Football Club. Nästa sommar kan vi få se pojkarna i Göteborg då Gothia Cup bjudit in laget till nästa års upplaga av turneringen.

ANNONS

Det har varit en av de största nyhetsföljetongerna den senaste veckan. Historien om hur tolv thailändska tonåringar suttit fast i en grotta sedan den 23 juni har funnits på i stort sett alla större dagstidningar världen över. Mångmiljardären Elon Musk erbjöd sin hjälp med en specialdesignad ubåt, Donald Trump twittrade och världens ögon riktades mot Thailand.

På tisdagen räddades de sista av pojkarna samt den 25-årige tränaren från grottsystemet.

Det dröjde inte länge innan inbjudningar strömmade in till akademilaget, som heter Wild Boars Football Club. Manchester United var en av klubbarna som gärna fick besök av pojkarna i framtiden.

ANNONS

"Manchester United är lättade att höra att de tolv fotbollsspelarna och deras tränare nu är i säkerhet. Våra tankar och böner är med de drabbade. Vi skulle vilja välkomna laget och deras räddare till Old Trafford under kommande säsong”, skrev United på twitter.

Nu kommer nästa inbjudan. I ett pressmeddelande meddelar Gothia Cup att man bjuder in Wild Boars Football Club till nästa års upplaga av turneringen.

"Fotbollsvärlden står enad och vi vill att spelarna och deras tränare ska veta att ungdomsspelare över hela världen tänker på dem och önskar dem allt gott. Gothia Cup skulle också älska att besöka dem i Chiang Rai och hjälpa dem att förbereda sig för turneringen i Sverige nästa år", skriver Gothia Cup i pressmeddelandet.

LÄS MER:Manchester United bjuder in thailändska fotbollslaget

"Har fängslats av historien"

Gothia Cup skriver att de kommer stå för alla kostnader för laget till nästa års turnering.

– Vi har alla fängslats av den här historien och dramatiken runt de här pojkarna. Vi har en fond där vi har pengar avsatta till att hjälpa de som har det sämre ställt. Det här tyckte vi verkligen förtjänade en insats, säger Gothia Cup-generalen Dennis Andersson.

Han har skickat i väg inbjudan till Wild Boars via det thailändska fotbollsförbundet och hoppas snart få ett positivt gensvar. I så fall skulle klubben bli ett av flera thailändska lag som deltagit i Gothia Cup.

ANNONS

– Vi har haft projekt i Thailand och drev bland annat en skola i Bangkok under ett antal år. Så det här blir en bra fortsättning på det. Det är inte omöjligt att vi åker dit innan turneringen och hjälper till med material, säger Dennis Andersson.

Att Gothia Cup nu väljer att göra som bland annat Manchester United och bjuda in pojkarna kan ses som ett sätt att plocka lätta poäng – en tanke Dennis Andersson medger att Gothia Cup-ledningen också haft.

– Det är ingenting som vi inte har tänkt på. Men på något sätt vann ändå tanken om de här pojkarna är väl värda det här. Det vore synd att de missar det på grund av att någon säger att det kommer uppfattas fel, säger han.

ANNONS