Jakob Johansson uppges förhandla med Blåvitt

Jakob Johansson sköt Sverige till fotboll-VM 2018. Nu skriver GT att landslagsmittfältaren förhandlar om en återkomst med IFK Göteborg. – I Sverige är det inget snack om att det är bara Blåvitt som gäller, säger han.

ANNONS

IFK Göteborg letar förstärkningar och nu rapporteras en tidigare klubbprofil vara nära en comeback i de blåvita färgerna. Jakob Johansson från Trollhättan har enligt uppgifter till GT köpt hus i Stenungsundsområdet och ser tillsammans med sin familj framtiden där.

Mittfältaren rehabtränar just nu i Frankrike där han står under kontrakt med Rennes fram till sommaren. Därefter kan nästa klubbadress bli IFK Göteborg.

Enligt GT förhandlar parterna just nu.

Johansson hymlar inte med att en kontakt med IFK Göteborg finns, men vill inte kommentera huruvida diskussionerna har konkretiserats den senaste tiden.

– Att jag har en dialog med Blåvitt är väl ingen hemlighet, det har jag haft de senaste fem åren. Exakt vad som sägs vill jag ju inte gå in på närmare. Speciellt de ryktena som florerar nu, samtidigt som jag går mot kontraktsslut här i Frankrike, vill jag inte gå in närmare på, säger han.

ANNONS

Hur ser du på en eventuell återkomst till IFK Göteborg då?

– Det är inget snack om att Blåvitt ligger mig varmt om hjärtat. Det är ju hemma, så är det ju. Det är åtta år i klubben, så hemma i Sverige är det inget snack om att det är bara Blåvitt som gäller.

Han fortsätter:

– Sen får vi se vad som händer här och nu. Det är en lite svår situation som jag har haft här i Frankrike, kontraktet går ut till sommaren och det är fokus på mycket olika saker. Men generellt sett kan jag inte säga annat än att Blåvitt är hemma i Sverige.

Det är som sagt skadorna som gör Johanssons situation lite mer komplicerad. När han kommer kunna spela fotboll igen är långt från klart, men förhoppningen är att han ska hinna tillbaka till fotbollsplanen innan säsongen är över i Frankrike.

Detta så han kan stärka sina aktier på marknaden.

– Skador och speciellt såna här lite svårare skador är ju aldrig roliga. Visst kan det ställa till det, speciellt i den situationen som jag befinner mig i. Nu hoppas jag ändå att det ska gå smidigt här under våren, jag hoppas vara frisk innan säsongen är slut. Men vi får se.

ANNONS

Tuff tid i Rennes

Just nu är Johanssons prioritet att komma tillbaka till planen. Det är där fokus ligger. Vad framtiden har att erbjuda ligger mer på agent Stefan Selakovic bord.

Han berättar däremot att det i nuläget inte pågår någon diskussion kring en fortsättning i Rennes och att tiden i nordvästra Frankrike knappast har blivit som han hoppades.

– Det är klart att jag inte har haft en optimal tid här. Det har varit en tuff period och jag lägger inte på något sätt skulden på Rennes, jag är väldigt nöjd över hur de har skött alltihopa här. Men det har varit mycket skador och jag har inte kommit upp i den nivån som jag har hoppats på när jag väl varit frisk. Men jag vill inte heller kommentera chanser eller möjligheterna att jag blir kvar här. Vi får se.

Vet du hur intresset för dig ser ut? Finns det fler klubbar som hört av sig?

– Återigen så blir det lite tråkigt svar, men jag försöker fokusera på fotbollen. Min agent kan säkert svara lite mer utvecklande kring hur det ser ut på den fronten. Men visst, jag har hört andra klubbar. Sen i vilken tidsperiod, om det var för en vecka sedan eller innan skadan, får du ta med Selakovic. Men visst, jag har hört andra klubbar.

ANNONS

"En intressant spelare"

Sportchef Kennet Andersson är fåordig kring GT:s uppgifter.

– Vi diskuterar inte förhandlingar överhuvudtaget. Men vi kan inte hymla med att han är en intressant spelare. Vi vet att hans kontrakt går ut i sommar och att han är på väg att bli frisk. Mer än så kan jag inte säga just nu, säger klubbens sportchef Kennet Andersson.

Andersson har tidigare diskuterat vikten av att potentiella hemvändare ska vara motiverade för att komma tillbaka till klubben och allsvenskan.

– Oavsett vem det än är så krävs det att det ska funka riktigt riktigt bra från den som kommer. Det ska finnas en stor vilja från den spelaren för att vi ska kunna ro hem någonting överhuvudtaget, säger Kennet Andersson.

ANNONS