Janne Andersson i storbråk – rök ihop med Bojan Djordjic

Sverige bjöd på kross i EM-kvalet. Då rök Bojan Djordjic och Janne Andersson ihop i Viaplays studio.
– Det är så jävla dåligt, sa förbundskaptenen och stormade ut.

ANNONS
|

Sverige körde över Azerbajdzjan på Friends arena och vann med 5–0. Men efter matchen var det knappast klang och jubel i Viaplays studio.

Bojan Djordjic var kritisk mot Janne Anderssons trupputtagning. Viaplays expert ifrågasatte varför Jesper Karlsson endast spelade åtta minuter under de två EM-kvalmatcherna som varit.

Då surnade förbundskaptenen till ordentligt.

– Du får göra precis vad fan du vill om du är förbundskapten. Jag orkar inte med det tjatet.

Han fortsatte:

– Vi har vunnit med 5-0 så står du och gnäller.

– Jag gnäller inte, svarade Bojan Djordjic.

Urartade i storbråk

Då utbrast de båda i en ilsken ordväxling i studion.

ANNONS

– Det är en spelare som kommer in och gör mål det är jätteroligt, sa Janne Andersson och fortsatte:

– När jag kommer hit till den här studion så har du stått här tjatat i en och en halv timma. Det är så jävla dåligt. Ni är fyra man som konfronterar mig med frågor när vi vunnit med fem noll.

Bojan Djordjic flikade in:

– Du representerar 10 miljoner människor.

– Vem representerar du då?, frågade Janne Andersson.

– Sverige såklart. Det är dåligt, det är ganska lågt för att vara en förbundskapten och fråga ”vilka representerar du”?

”Det är så jävla dåligt”

Janne Andersson blev bara surare ju längre diskussionen led och röt ifrån ordentligt.

– Jag är inte nöjd med nånting, det är helkass, vi skulle ha gett Jesper Karlsson 10 minuter till så skulle alla vart nöjda.

Han fortsatte:

– Det är så tråkigt, om jag har förlorat med 3–0 då fattar jag att jag får vara defensiv och prata, nu har vi vunnit med 5–0 och så ska jag stå och svara defensivt inför fyra man. Det är så jävla dåligt.

– Tack för idag, vi ses en annan dag, sa Janne Andersson till slut och stormade ut från studion.

ANNONS

Janne Andersson förklarade sig

Viaplays studio gick vidare med intervjuer för att senare återkomma till händelsen. Samtliga i studion var märkbart tagna av det som hände. Experterna Sebastian Larsson och Fredrik Ljungberg, som också stod i studion under bråket, sa att de inte förstod Janne Anderssons kraftiga reaktion.

Bojan Djordjic konstaterade att han sagt vad han tyckte. Experten förklarade att det var Janne Andersson fråga ”Vem representerar du?” som han främst reagerade på.

Kort efter bråket förklarade Janne Andersson sig för Radiosporten.

– Jag förstår om man förlorar att man måste försvara sig. Men när vi vinner med 5-0 tycker jag inte att jag ska behöva göra det. Det gjorde mig irriterad, men nu är jag glad igen.

Janne Andersson får frågan om han inte kan förstå att han, i sin roll som förbundskapten, att han kan behöva svara på vissa frågor.

– Jag behöver svara på alla frågor. Men det finns någon gräns någonstans och den gick väl förbi idag.

Bland supportrar har det spekulerats om Janne Andersson insinuerade att Bojan Djordjic inte representerar Sverige. Något som han slog ifrån sig under den efterföljande presskonferensen.

Landslagschefen Jens T Andersson vänder sig också emot alla spekulationer om rasism.

ANNONS

– Jag tyckte inte att Janne antydde något om det. Har det missuppfattas på det sättet vill jag på det tydligaste sätt å Jannes vägnar konstatera att det inte hade något med det att göra. Han diskuterade expertrollen, spelarrollen och tränarrollen. Det hade inget med rasism att göra. Det vill jag vara extremt tydlig med. Det tror jag att ni alla som känner Janne också vet var han står i de frågorna, säger han till Aftonbladet.

ANNONS