Det verkar som att Sverige kan jubla åt en uppskjuten avsparkstid, rapporterar The Guardian.
Det verkar som att Sverige kan jubla åt en uppskjuten avsparkstid, rapporterar The Guardian. Bild: JON OLAV NESVOLD

Klart: Sveriges final flyttas fram

Det har framkommit kritik och önskemål avseende att flytta fram OS-finalen mellan Sverige och Kanada. De önskemålen har nu besvarats, men endast 16 timmar innan tilltänkt avspark.
– Det var horribelt att vi behövde vänta så länge, säger Caroline Seger till Expressen.

ANNONS
|

Avsparkstiden mellan Sverige och Kanade i OS-finalen har varit en het potatis.

Landslagschefen Marika Domanski Lyfors har i dagarna sagt att Kanada, det Svenska fotbollsförbundet och SOK vädjat till till Fifa och IOK för att få finalen flyttad.

– Vi exponeras av värmen och hettan och vädret över överhuvudtaget. Det innebär att det skulle vara klart mycket bättre att spela på kvällen för spelarnas hälsa.

Den svenska landslagsmålvakten Zećira Mušović, har även hon manifesterat sitt missnöje med avsparkstiden.

"Att ens överväga att spela en final klockan 11 lokal tid är en direkt fara för spelarnas hälsa på grund av de extrema väderförhållandena. Återigen är det pengar som talar i en diskussion som inte borde vara en diskussion", skriver Musovic på Twitter.

ANNONS

"Väldigt, väldigt, väldigt bra beslut”

Nu, efter kritiken, bekräftar IOK och Fifa att finalen flyttas fram till 14.00 svensk tid, 21.00 japansk tid, och att man även flyttar från Olympiastadion i Tokyo till Yokhoma stadium. Detta med endast 16 timmar kvar till den tilltänkta matchstarten.

Beskedet om att flytta avsparken till en senare tid möttes med glada tillrop från svenskt håll.

– Det är inte bara ett bra beslut. Det är ett väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt bra beslut, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till TT.

Landslagschefen Marika Domanski Lyfors är även hon glad över beskedet.

"Det känns bra att vår önskan om en senarelagd matchstart fått gehör, och att vi nu får en matchtid som kommer vara bättre lämpad för spelarna och prestationen sett till värmen, säger hon i ett uttalande.

Lanslagets kapten Caroline Seger skräder inte med orden avseende hanteringen av finalen.

– Det var inte bra att få vänta, det var horribelt att vi behövde vänta så länge, säger Caroline Seger till Expressen.

– Det är ofrånkomligt att inte bli förbannad. Jag tror att det har handlat om pengar mer än något annat. Det är fruktansvärt dåligt, de får aldrig göra om det här igen säger Caroline Seger till Expressen.

ANNONS

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS