Trollhättefostrade Tom Pettersson lämnar sin amerikanska klubb FC Cincinnati.
Trollhättefostrade Tom Pettersson lämnar sin amerikanska klubb FC Cincinnati. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Klart: Tom Pettersson lämnar FC Cincinnati

Den Trollhättefostrade fotbollsstjärnan Tom Pettersson har tidigare ryktats till allsvenska BK Häcken, men även kopplats ihop med spel i Norge. Nu står det åtminstone klart att Petterssons dagar i FC Cincinnati är räknade.

ANNONS
|

Det var i slutet av juni som Sportbladet presenterade uppgifter om att Tom Pettersson, som gjort över 100 matcher för FC Trollhättan och kommer från staden, jagades av allsvenska BK Häcken.

Mittbacken som även representerat Östersund och IFK Göteborg gjorde 16 MLS-matcher för FC Cincinnati den gångna säsongen och det har varit oklart om Trollhättesonen blir kvar i USA eller inte.

Nu bekräftar Cincinnati själva att Pettersson lämnar klubben. På sin webbsida skriver klubben att båda parterna tillsammans har kommit överens om att bryta kontraktet.

Anledningen till att man går skilda vägar ska enligt klubben vara att Pettersson nu kan gå vidare med andra spelmöjligheter.

ANNONS

Även Göteborgs-Posten har rapporterat om BK Häckens intresse för Tom Pettersson, men skrev i mitten av juli att övergången ”ser svår ut att lösa just nu”. Därefter har Pettersson enligt rykten på sociala medier kopplats ihop med spel i den norska högstaligan.

ANNONS