Martin Falk, 28, uppges vara aktuell för Malmö FF.
Martin Falk, 28, uppges vara aktuell för Malmö FF. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Malmö FF uppges försöka värva Brålandasonen Martin Falk

Brålandafostrade Martin Falk är assisterande tränare i den allsvenska krisklubben AIK.
Nu uppger Fotbollskanalen att han jagas av serieledande Malmö FF.
– Rent kunskaps- och tränarmässigt har vi bra koll på honom och han är skicklig och duktig, säger MFF:s huvudtränare Henrik Rydström.

ANNONS
|

Det var efter Martin Falks succé med Sandvikens AIK, där han så när tog klubben till en kvalplats mot superettan, som 28-åringen från Brålanda värvades in som assisterande tränare till allsvenska AIK. Nu är han inne på sitt andra år i Stockholmsklubben som den här säsongen haft stora sportsliga problem.

AIK har endast tagit sju poäng på de tolv första omgångarna och ligger mot alla förhandstips näst sist i allsvenskan, men trots det uppges Martin Falk locka intresse kring sig för sitt arbete.

Hyllas av MFF-tränaren

Den ambitiöse dalslänningen ska nämligen, enligt uppgifter till Fotbollskanalen, vara aktuell för allsvenska serieledarna Malmö FF. Sajten skriver att MFF försöker värva till sig Falk där han skulle bli assisterande tränare till huvudansvarige Henrik Rydström.

ANNONS

– Nej, det kan jag inte bekräfta. Men vi letar och vi har några namn, eftersom Nikola (Trajković) tog ett huvudtränarjobb i Serbien. Sedan är Falk under kontrakt med en annan konkurrerande klubb. Sedan rent kunskaps- och tränarmässigt har vi bra koll på honom och han är skicklig och duktig. Mer än så kan jag inte säga, säger MFF:s huvudtränare Henrik Rydström till Fotbollskanalen.

Förra sommaren möttes för övrigt Martin Falks moderklubb Brålanda IF och storklubben Malmö FF i Svenska cupen. Matchen som spelades inför storpublik på Sörbyvallen slutade 9–0 till MFF.

ANNONS