Tom Pettersson och hans Mjällby AIF är klara för final i svenska cupen.
Tom Pettersson och hans Mjällby AIF är klara för final i svenska cupen. Bild: MAGNUS LEJHALL

Petterssons succé med Mjällby: ”Bönderna ska spela final”

Trollhättestjärnan Tom Pettersson har fått en smakstart i sin nya allsvenska klubb Mjällby AIF. Under lördagen slog laget ut Hammarby i svenska cupen – och är nu klara för final. ”Idag kan alla som håller på Mjällby sträcka på ryggen”, skriver Pettersson på Twitter efter matchen.

ANNONS

Trollhättans FK-fostrade och tidigare FC Trollhättanspelaren Tom Pettersson är tillbaka i svensk fotboll och starten ihop med allsvenska Mjällby AIF kunde knappast blivit så mycket bättre.

I lördagens semifinal i svenska cupen var laget klara underdogs när det var Hammarby som stod för motståndet, men det spelade ingen roll.

Alexander Johansson gav Mjällby ledningen i den 38:e minuten av matchen och det skulle visa sig bli ett direkt avgörande mål.

Semifinalen slutade nämligen 1–0 till Mjällby som där med är klara för final.

”Den viktigaste matchen kvar och allt de där, men idag kan alla som håller på Mjällby sträcka på ryggen och känna stolthet. Bönderna ska spela final”, skriver Tom Pettersson på Twitter efter att ha slagit ut Hammarby.

ANNONS

Köper schampo till lagkamraterna

Inför matchen gjorde Tom Pettersson en intervju med Fotbollskanalen och där berättade han också att han tagit på sig en lite udda roll i sin nya klubb.

Han har nämligen, på eget initiativ, blivit Mjällby AIF:s inköpare av schampo.

– Jag trivs väldigt bra. Det är ett gäng sköna bönder man har kommit till. Allt är spartanskt och härligt. Men folk har stora hjärtan i sådana här klubbar, så är det verkligen i Mjällby. Det var skitlätt att komma in i allt. Man vet att det inte är den största budgeten och sådant, men det finns en charm i det. Eftersom jag är självutnämnd schampoinköpare i klubben så förstår man nog. Jag löser schampo till duschen när det tar slut. Det gäller att hjälpas åt, säger Tom Pettersson till Fotbollskanalen.

Han får sedan frågan om det var något han bara tog tag i och svarar då:

– Ja, för fan. Man är ju så bortskämd att man är van vid att det ska finnas. Jag tänkte: ”det är nog fler än jag som tycker det är jobbigt”. Jag åkte och köpte ett flak med flaskor så att vi inte behövde tänka på det. En vardagslyx för oss, säger Tom Pettersson.

ANNONS

Vilka Tom Pettersson och hans lagkompisar får möta i finalen av svenska cupen avgörs under söndagen. Det är BK Häcken och Djurgårdens IF som gör upp om den saken.

ANNONS