Marcus Berg har fått ta emot en rejäl hatstorm i sociala medier efter mötet med Spanien.
Marcus Berg har fått ta emot en rejäl hatstorm i sociala medier efter mötet med Spanien. Bild: JOEL MARKLUND

Säkerhetschefen från Vänersborg efter hatet mot Berg: ”Pratat med polis”

Marcus Berg fick ett gyllene läge att göra 1–0 för Sverige i EM-premiären mot Spanien, men missade. Då har en hatstorm följt den svenske anfallaren i sociala medier. Nu meddelar landslagets säkerhetschef Martin Fredman att en polisanmälan kommer göras.
– Vi kommer göra en anmälan inom den närmsta timmen, så får vi se vad polisen rubricerar den som, säger vänersborgaren till SportExpressen.

ANNONS
|

Det har stormat kring den svenska landslagsanfallaren Marcus Berg efter måndagskvällens EM-premiär mot Spanien. 34-åringen fick ett gyllene läge att ge Sverige ledningen i den andra halvleken, men missade mer eller mindre öppet mål från nära håll.

Marcus Berg fick ett superläge mot Spanien, men missade (bollen letar sig utanför).
Marcus Berg fick ett superläge mot Spanien, men missade (bollen letar sig utanför). Bild: LUDVIG THUNMAN

Efter matchen fick Berg ta emot mängder av hat på sin Instagram där han bland annat förolämpades, kallades könsord och avkrävdes sitt medborgarskap.

– Otroligt tråkigt, vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans, säger Alexander Isak till Sportbladet efter mötet med Spanien.

Hatet som drabbat Marcus Berg har fått landslagets säkerhetschef, Martin Fredman från Vänersborg, att behöva kliva in. Han meddelar nu att en polisanmälan kommer göras.

ANNONS

LÄS MER:Vänersborgaren om landslagets tumultartade vecka

– Jag har pratat med Marcus precis. Vi har suttit ner och samlat ihop det som finns på nätet, det vi hittar i varje fall. Och det räcker gott och väl för att känna att det är över de gränser vi kan acceptera så nästa steg är att gå vidare med en polisanmälan. Och polisen är förberedd på att vi kommer höra av oss, säger Martin Fredman till SportExpressen.

Han säger bland annat så här på SportExpressens fråga kring hur Marcus Berg mår just nu.

– Han har fru och barn också som inte finns där nere som också blir inblandade i det på något sätt, så det är klart det finns mycket känslor, säger Martin Fredman.

Martin Fredman har även inför mästerskapet fått hantera att landslaget och spelarna fått ta emot hat i sociala medier. Då handlade det främst om Dejan Kulusevski som uppgavs ha besökt en hemmafest och därefter testades positivt för covid-19. Så här sa Fredman i en intervju med TTELA om den situationen:

– Det har blivit lite näthat, och då är det min uppgift att hantera det. En hel del har riktats mot Dejan, men vi har hittills inte bedömt det som tillräckligt grovt för att göra en polisanmälan.

ANNONS
Martin Fredman från Vänersborg är säkerhetschef för landslaget.
Martin Fredman från Vänersborg är säkerhetschef för landslaget. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Matchen mellan Spanien och Sverige slutade 0–0 trots rejält spanskt spelmässigt övertag, men den blågula försvarsmuren tillsammans med Robin Olsen i målet såg till att Sverige fick med sig en poäng från premiären i Sevilla.

ANNONS