Den 25 februari 2023 möter FC Trollhättan svenska mästarna BK Häcken på Edsborg.
Den 25 februari 2023 möter FC Trollhättan svenska mästarna BK Häcken på Edsborg. Bild: Bildbyrån

Spelschemat klart – då kommer svenska mästarna till Edsborg

Lottningen till Svenska cupens gruppspel är klar – och då står det också klart när FC Trollhättan tar emot de svenska mästarna BK Häcken hemma på Edsborgs IP.

ANNONS

Det var den sista augusti som FC Trollhättan lyckades med den fina bedriften att slå ut superettan-klubben Östers IF i den andra omgången av Svenska cupen och där med avancera till gruppspelet.

Matchen slutade 1–0 och stor hjälte blev FCT-spelaren Johan Andersson som stod för tillställningens enda mål dryga kvarten in.

– Det betyder mycket för klubben att avancera såklart. Det är klart att det är ekonomi att få spela matcher med möjlighet till bra allsvenskt motstånd. Det hoppas vi ju på, och att få spela här hemma igen, sa FCT:s ordförande Bo Larsson till TTELA efter segern mot Öster.

ANNONS

Under hösten lottades sedan lagen till gruppspelet och då stod det klart att FCT får rejält tufft motstånd. Utöver Jönköping Södra från superettan och nyblivna allsvenska klubben Halmstad BK får Trollhättan även de svenska mästarna BK Häcken som motståndare i gruppen.

Nu är även spelschemat för gruppspelet offentliggjort och då står det klart att FC Trollhättan får inleda på hemmaplan mot Halmstad BK den 18 februari 2023. Exakt en vecka senare, den 25 februari, kommer sedan BK Häcken till Edsborgs IP.

FCT får sedan avsluta med matchen mot Jönköping Södra den 4 mars och kommer då att spela på bortaplan.

ANNONS