Tom Petterssons besvikelse efter finalen: ”Allt är svart”

Trollhättestjärnan Tom Pettersson och hans Mjällby AIF hade chansen att vinna klubbens första cupguld någonsin – men svenska mästarna BK Häcken var för bra.
Efter matchen blev en av snackisarna en straffsituation där just Pettersson knockades med en smäll i huvudet.
– Jag såg dubbelt där ett tag, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

5 832 personer intog läktarna på Strandvallen för att se Mjällby AIF:s finalmatch mot BK Häcken i Svenska cupen. En historisk match för den lilla Blekingeklubben som kunde ta sitt första cupguld någonsin.

En klubb med Trollhättestjärnan Tom Pettersson i laget.

Däremot blev det aldrig riktigt nära. BK Häcken kunde med två snabba mål alldeles i slutet på första halvlek koppla ett järngrepp om finalen och så småningom punktera den helt i den andra halvleken.

Matchen slutade 4–1 och Mjällbys stora guldfest uteblev.

Efter finalen var det en besviken Tom Pettersson som mötte media även om han njöt av inramningen på Strandvallen.

ANNONS

– Det var helt otroligt. Det kommer vara en match som alla i Mjällby kommer minnas för all evighet förmodligen. Synd bara att vi inte kunde ge dem något mer än så här. Det är en besvikelse över prestationen och de målen vi släpper in i dumma lägen. Allt är svart just nu dessvärre. Häcken är ett jävla duktigt lag, vi hade behövt vara lite, lite bättre, säger Tom Pettersson till Fotbollskanalen.

”Då blir man bara förbannad”

Något som möjligen kunnat förändra matchbilden var den straffsituation som skedde i den första halvleken och som just Tom Pettersson var inblandad i.

Trollhättekillen klev upp för att nicka bollen i offensivt straffområde och fick då en näve i huvudet av Häckenmålvakten Peter Abrahamsson, men domaren Mohammed Al-Hakim valde att fria.

Något som han enligt Pettersson ångrade senare.

– Jag försöker bara nicka bollen, sedan smäller det. Sedan kommer Al-Hakim precis innan andra halvlek startar och säger att han sett den igen, och att det är solklar straff. Då blir man bara förbannad. Det kunde han väl sagt efter matchen istället, det behöver han inte säga tio sekunder innan andra halvlek startar. I dag hade vi behövt få den straffen för att ha en chans, för Häcken är jävligt bra, säger Pettersson.

ANNONS

”Såg dubbelt”

Tom Pettersson blev liggandes ett tag efter smällen och fick även in sjukvårdare som undersökte honom på planen innan han så småningom blev utbytt när lite mer än timmen var spelad av matchen.

– Jag såg dubbelt där ett tag, började flimra på vänster öga. Jag skulle passa en boll till Colin (Rösler) och bollen bara försvann. Jag var tvungen att sätta mig. Sedan är det en final – man vill inte gå ut. Sedan blev jag lite bättre så vi får se hur det går här i kväll. Vad ska man göra, det är bara att köra på, säger Tom Pettersson till Fotbollskanalen.

Tom Pettersson fostrades i Trollhättans FK och har gjort över 100 matcher för FC Trollhättan.

ANNONS