Tom Pettersson var rejält besviken efter lagets förlust mot IFK Göteborg.
Tom Pettersson var rejält besviken efter lagets förlust mot IFK Göteborg. Bild: TOBIAS STERNER

Tom Petterssons frustration: ”Det är horribelt”

Tom Pettersson och hans Mjällby AIF har haft en bra säsong i allsvenskan så här långt – men efter söndagens förlust hemma mot IFK Göteborg var Trollhättesonen allt annat än nöjd.
– Det är helt sinnes att vi lyckas förlora, säger Tom Pettersson till Discovery.

ANNONS
|

IFK Göteborg har gått från stort krislag till allsvenskans formstarkaste och fortsätter klättra uppåt i tabellen i jakten på säkrat kontrakt.

De senaste att tappa poäng av Blåvitt:

Mjällby AIF och Trollhättefostrade försvarsstjärnan Tom Pettersson.

Petterssons Mjällby kom till matchen med två raka segrar i bagaget och såg länge ut att åtminstone få med sig ett oavgjort resultat från mötet med IFK Göteborg, men i slutminuterna skickades en boll genom hemmalagets straffområde till IFK:s Tomas Santos som stötte in avgörande 1–0-målet vid bortre stolpen.

Ett avgörande som väckte både frustration och besvikelse hos Tom Pettersson som kort efter slutsignalen vädrade sina känslor i en intervju med Discovery.

ANNONS

– Det är så jävla dåligt att släppa in ett mål i den här matchen. Jag förstår inte hur det går till. Det är horribelt. De förtjänar inte något mål och det gjorde inte vi heller. Det är en dålig fotbollsmatch så hur vi lyckas förlora är helt sinnes, säger Tom Pettersson.

Ligger bakom starka defensiven

IFK:s segermål kom lite från ingenstans i en match som annars hade en avsaknad av just kvalificerade möjligheter att sätta dit bollen.

– Usel match rakt av och ändå förlorar vi. Det kanske vi förtjänar för man får alltid det man förtjänar, säger Tom Pettersson till Discovery.

Mjällby AIF ligger i skrivande stund på en åttondeplats i allsvenskan och Tom Pettersson som kom till klubben inför den här säsongen har gjort avtryck.

Trollhättans FK-produkten har spelat 22 av lagets 24 matcher och varit starkt bidragande till att det bara är IF Elfsborg och Malmö FF som släppt in färre mål än Mjällby den här säsongen. Pettersson har också noterats för ett mål framåt i allsvenskan i år.

ANNONS