Robin Iglicar, i röd BoIS-tröja, fick tas till akuten efter träningsmatchen mot Holmalund. Det efter att ha fått en lagkamrats tänder i pannan (arkivbild).
Robin Iglicar, i röd BoIS-tröja, fick tas till akuten efter träningsmatchen mot Holmalund. Det efter att ha fått en lagkamrats tänder i pannan (arkivbild). Bild: Johanna Josephsson

Trollhättans BoIS blodiga träningsmatch – två till akuten

Trollhättans BoIS besegrade seriekonkurrenten Holmalund i helgens träningsmatch – men inte utan en både otäck och märklig situation.
En situation som ledde till att två TBIS-spelare fick köras direkt till akuten.
– Det var extremt mycket blod, säger TBIS-tränaren Christian Sundén-Niemi.

ANNONS
|

Det var i slutet av den första halvleken i träningsmötet mellan Holmalund och Trollhättans BoIS som den smått osannolika och tillika otrevliga händelsen inträffade.

Båda TBIS-spelarna Malte Jonlund och Robin Iglicár klev in i samma duell där även en Holmalundspelare befann sig.

Sekunden senare krockade Jonlund och Iglicár med varandra på ett sätt som gjorde att den sistnämnda fick sin lagkamrats tänder rätt i pannan.

Det slutade med rejäla öppna sår för båda två.

– Först trodde alla att det var ett ögonbryn som hade gått sönder som det lätt blir när man skallar ihop, men sedan såg vi ganska tidigt att det inte var det. När (William) Bohlin kom till bänken så sa han bara ”det är byte på båda två” och då tänkte jag bara ”vad är det som händer?”. Sedan såg jag att hela tröjan var blodig på den ena och sedan kom ”Igge” (Iglicár) och det forsade bara blod, säger Christian Sundén-Niemi.

ANNONS

”Låter rätt sjukt”

Malte Jonlunds tänder hade gjort ett stort jack i Robin Iglicárs panna. Det visade sig också att ett blodkärl hade brustit, vilket gjorde att blödningen inte ville sluta.

– Båda blödde så mycket så vi fick ringa ambulans, säger Sundén-Niemi.

Då akutmottagningen låg så pass nära blev det trots allt bilfärd dit för TBIS-duon.

– Det var skönt att vi var så många på bänken som kunde hjälpas åt. Jag har pratat med ”Igge” nu efteråt och det har förhoppningsvis gått bra med allt. De har sytt honom, men inte helt för när det är tänder inblandade så finns det stor risk för bakterier. Annars mår han bra, men jäklar alltså... det var en konstig sak. Tänder i pannan, det låter rätt sjukt, säger Sundén-Niemi.

Hann det bli riktigt otrevligt med tanke på allt blod?

– Ja, det var mycket blod. Om man har ont av sådant så var det säkert några som tyckte det var jobbigt för jag måste säga att det var extremt mycket blod. Sedan när det kom från huvudet, men inte ögonbrynet så blir det otrevligt. Skönt att det gick bra, säger Christian Sundén-Niemi.

Hoppas på ett uppsving

Matchen i övrigt slutade med seger för Trollhättans BoIS. Det blev 2–1 till TBIS som är nykomlingar i fyran efter att ha åkt ur division 3 förra säsongen.

ANNONS

En tråkig nedflyttning såklart, men däremot till en serie som laget verkligen ser fram emot att spela i med derbykonkurrenter som Skoftebyns IF, Trollhättans FK och Wargöns IK.

– Jag tror det är bra för fotbollen häromkring med så många lag från Trestad. Det känns som att det blivit ett litet nedsving i intresset efter pandemin, men jag hoppas att det här ska göra att det blir lite mer snack runt det och publik på matcherna. Sedan är det såklart inte bra för Trollhättan att det är ett hopp från FCT i ettan till division 4, men vi hoppas att det inte är så länge till, säger Sundén-Niemi.

Hur ser truppläget ut inför säsongen för er del?

– Det ser väldigt spännande och bra ut. Vi har en härlig och ambitiös grupp. Det är en väldigt positiv känsla och många av spelarna utvecklas hela tiden. Vi är också runt 20 stycken på träningarna där alla kör på hårt så det finns en bra bredd, säger Christian Sundén-Niemi.

ANNONS