Trollhättekillen Simon Hedlund bakom allsvenska skrällen

Malmö FF har varit dominanta i den allsvenska säsongsinledningen, men i bortamötet med IF Elfsborg tog det stopp. Då kom nämligen svenska mästarnas första förlust.
En stor anledning till det:
Trollhättefostrade Simon Hedlund.
– Jobbig, men skön vinst, säger Hedlund till Discovery efter matchen.

ANNONS
|

Sex raka segrar, 18–1 i målskillnad och nyligen mästare i Svenska cupen.

Malmö FF, med Johan Dahlin från Trollhättan mellan stolparna, har onekligen rivstartat den här säsongen och är stora favoriter till att ta hem allsvenskan i år.

Men under söndagen kom ett gupp på vägen och det var en annan Trollhättekille som låg bakom det.

IF Elfsborgs offensiva spets, med förflutet i IFK Trollhättan och FC Trollhättan, Simon Hedlund blev nämligen målskytt när Boråsgänget blev första allsvenska lag att besegra Malmö den här säsongen.

Slutresultatet skrevs till 3–1 och Simon Hedlund stod själv för 2–0-målet i den andra halvleken.

ANNONS

– Jobbig, men skön vinst. Vi är extremt taggade från start och jag tycker att de har mycket boll, men inte i de farliga zonerna. Vi lägger ned ett otroligt jobb för dagen och får tre poäng, så det är perfekt, säger Simon Hedlund till Discovery efter matchen.

Att Malmö FF haft ett tätt schema inför matchen och vann Svenska cupen så sent som i onsdags kan ha varit till Elfsborgs fördel, tror Simon Hedlund.

– Det har vi tryckt ganska mycket på. Vi har kanske velat ha dem nu. De hade en cupfinal som var 120 minuter och att komma till lilla Borås och möta oss kanske inte riktigt är taggningen de behöver. Sedan vet jag inte om de var ute eller inte efter finalen, säger Hedlund.

Simon Hedlund är IF Elfsborgs bästa målskytt hittills den här säsongen. 31-åringen har mäktat med fyra fullträffar på de sex matcher han spelat.

LÄS MER:Johan Dahlin skänker 10 000 kronor till Trollhättans FK

ANNONS