Hussein Carneil missar IFK Göteborgs match mot Malmö FF.
Hussein Carneil missar IFK Göteborgs match mot Malmö FF. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Trollhättetalangens tunga besked – missar stormatchen

IFK Göteborg står utan mål och poäng i allsvenskan efter två omgångar. Nu står det dessutom klart att laget får klara sig utan stortalangen från Trollhättan, Hussein Carneil, i måndagskvällens match mot Malmö FF.

ANNONS
|

Nej, någon rivstart har det inte blivit för IFK Göteborg i allsvenskan. Klubben som sparkade huvudtränaren Mikael Stahre tätt inpå premiären och nu leds av Alexander Tengryd och inte minst den tidigare FCT-managern William Lundin har inlett med att förlora mot både IFK Värnamo och Kalmar FF. Dessutom utan att ha lyckats göra ett enda mål framåt.

Under måndagskvällen får IFK Göteborg en ny chans till poäng, men får samtidigt tufft motstånd när det är Malmö FF som gästar Gamla Ullevi – och nu har Blåvitt dessutom fått ett trist avbräck till den matchen.

Det handlar om supertalangen från Trollhättan Hussein Carneil som står utanför IFK-truppen till kvällens match.

ANNONS

Anledningen är en lättare skada som stoppar Carneil från att kunna vara tillgänglig för spel.

– Han körde inne, vi kommer titta på honom i dag, så får vi se hur det blir i morgon. Han har en känning, sa William Lundin till Göteborgs-Posten så sent som under söndagen.

Någon som däremot finns med i IFK Göteborgs trupp och hoppas på en plats i startelvan är Åsebrofostrade Sebastian Eriksson.

– Jag har haft en bra försäsong där jag har fått bygga upp min kropp, men där jag inte har fått spela. Jag gick sönder på träningslägret (i Torrevieja), precis dagen före match. Jag var skadad i drygt två veckor men jag missade fyra matcher, vilket var jävligt dålig tajming. Det är fem nästan sex månader sedan jag startade en match, sista omgången i allsvenskan i fjol. Men jag har rutin, jag spelar mig i form, har Eriksson, med ett skratt, sagt till GP.

ANNONS