Uppgifter: Allsvensk klubb i jakt på Tom Pettersson

BK Häcken har haft det rejält tungt i allsvenskan den här säsongen och bytte nyligen huvudtränare. Nu vill man agera ytterligare. Enligt uppgifter till Sportbladet är klubben på jakt efter Trollhättesonen Tom Pettersson.

ANNONS
|

På förhand var den allsvenska klubben BK Häcken betraktade som en kandidat till SM-guldet, men efter åtta omgångar ligger laget faktiskt sist i serien med sina blott sex inspelade poäng.

Under EM-uppehållet har man bland annat agerat genom att byta ut huvudtränaren Andreas Alm mot norrmannen Per-Mathias Högmo, men Häcken letar samtidigt efter mer förstärkning för att rädda sin situation i allsvenskan.

Bland annat i en Trollhätteprofil.

Enligt uppgifter till Sportbladet har klubben visat konkret intresse för Tom Pettersson. Pettersson som är född och uppvuxen i staden har gjort över 100 matcher för FC Trollhättan. Sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka representerar han däremot FC Cincinnati i den amerikanska högstaligan MLS, men nu ska 31-åringen alltså, trots ett halvår kvar på sitt kontrakt med Cincinnati (med option på ytterligare ett år), vara på BK Häckens önskelista.

ANNONS

Enligt Sportbladet ska förhandlingarna mellan Pettersson och Häcken inte varit ”skarpa” så här långt, men ett konkret och tydligt intresse ska finnas.

Tom Pettersson har även representerat Östersunds FK och IFK Göteborg.

ANNONS