Zlatan bjöd vänersborgaren Staffan på kaffestund

Sittandes på en flygplats kände Staffan Norlin plötsligt en stor hand läggas på sin axel och vände sig om.
Sekunderna senare satt vänersborgaren och drack kaffe med Zlatan Ibrahimovic.
– Han var verkligen supermysig, säger Staffan Norlin.

ANNONS
|

Det var på en flygplats i Sardinien som piloten Staffan Norlin fick den fikastund han sent ska glömma. Vänersborgaren hade mellanlandat under en av sina många flygningar och satte sig för att ringa ett samtal hem till sin fru. Under samtalets gång hörde han hur två killar satte sig bakom honom.

– Jag tyckte att jag kände igen dem. Sedan när jag lade på luren så frågade en av dem om jag var svensk, så vi satt där och tjötade lite, säger Norlin.

Killarna visade sig vara Maximilian och Vincent. Söner till Sveriges bästa fotbollsspelare genom alla tider – Zlatan Ibrahimovic.

ANNONS

– När vi hade pratat en stund så kom först hans fru Helena (Seger) och sedan gled också Zlatan upp. Han är stor alltså, verkligen enorm, säger Norlin.

Han fortsätter:

– När Zlatan kom så fanns det ingen plats till honom. Jag reste mig upp, men då sa han först åt mig att sitta kvar. Men jag sa att de såklart skulle sitta och fika ihop, så jag gick och ställde mig vid bardisken istället, säger Norlin.

Där hann han dock inte stå särskilt länge innan han kände en stor hand läggas på sin axel.

Många som reagerat

Handen tillhörde naturligtvis Zlatan Ibrahimovic som hittat en ledig stol och bjöd in Staffan Norlin till fikastunden med familjen.

– Jag fick sitta med dem och så pratade vi lite semester, fotbolls-VM, väder och vind. Han var verkligen supermysig. Det var ju hur många som helst som kom där och ville ta en bild ihop med honom, säger Norlin.

Vänersborgaren fick även han en ”selfie” med den svenske superstjärnan och publicerade den sedan på sin Instagram.

Reaktionerna lät inte vänta.

– Det small ju bara till i min telefon när jag lade ut den. Det var många där som tyckte att han bara är ”den dryge jäveln”, men man ser ju bara sidan av honom när han är i tv runt fotboll och får dåliga frågor från sportjournalister, men han var jättetrevlig. Hela familjen var mysig och de var vänliga allihopa, säger Norlin.

ANNONS

I sitt yrke som pilot är Staffan Norlin inte alls ovan att träffa offentliga personer och det händer att han brukar be fotbollsspelare om autografer till sin fotbollsintresserade son när tillfälle ges – men det var ändå någonting alldeles speciellt att träffa just Zlatan Ibrahimovic.

– Jag ska faktiskt erkänna att jag blev lite starstruck. Han sticker också ut lite eftersom att han var fruktansvärt ödmjuk. Jag tyckte att det var så himla roligt och att folk borde få veta att han var det, säger Norlin.

Det låter som att det blev en mellanlandning att minnas?

– Ja, den dagen... Jag ska vara borta från familjen nu och jobba i nästan tre veckor, så det här gjorde hela den här resan.

Men Zlatan tyckte väl också att det var trevligt?

– Jo, det tror jag faktiskt att han tyckte. Vem vill inte sitta och tjöta med en kort, tjock vänersborgare? Det vill man ju göra, säger Staffan Norlin.

ANNONS