Christian Atsu (till vänster) tillsammans med Asamoah Gyan (höger) i samband med en landskamp. Arkivbild.
Christian Atsu (till vänster) tillsammans med Asamoah Gyan (höger) i samband med en landskamp. Arkivbild. Bild: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Fotbollstjärnan vid liv: "Får behandling"

Fotbollsstjärnan Christian Atsu, 31, har räddats ur rasmassorna efter jordbävningen i Turkiet, enligt nyhetsbyrån AP. "Christian Atsu har framgångsrikt räddats och får behandling", skriver Ghanas fotbollsförbund på Twitter.

ANNONS

Det är Ghanas fotbollsförbund som på Twitter bekräftar att Atsu, som spelar i Hatayspor i den turkiska ligan, är vid liv efter att ha räddats ur rasmassorna efter jordbävningen som drabbade Turkiet natten till måndagen.

"Vi har fått positiva besked. Christian Atsu har framgångsrikt räddats och får behandling", skriver fotbollsförbundet.

Enligt nyhetsbyrån AP har Atsu, som gjort 60 landskamper med Ghana, skadat sig, men det är i nuläget oklart hur pass allvarligt det är.

Atsu tillhörde Premier League-klubben Chelsea mellan 2013 och 2017 och lånades under tiden ut till klubbar som Everton och Newcastle. Bland annat var han med och spelade upp Newcastle till högstaligan säsongen 2016–17.

ANNONS

Måndagens jordbävningar har orsakat enorm förödelse och krävt tusentals liv i Turkiet och Syrien. Enligt AP har över 5 000 personer bekräftats omkomna. Dödssiffran väntas fortsätta stiga.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS