Hugo Engström och hans Vänersborgs IF förlorade söndagens möte med Lindome GIF.
Hugo Engström och hans Vänersborgs IF förlorade söndagens möte med Lindome GIF. Bild: Christian Flodin

Förlust för VIF efter derbysegern

Efter den bejublade derbysegern mot FC Trollhättan tidigare i veckan kom Vänersborgs IF ner på jorden igen i söndagens bortafight mot bottenlaget Lindome GIF. Men laget hade så när hämtat in ett tremålsunderläge innan matchen var över.
– Vi måste kunna prestera varje vecka, oavsett vilka vi möter, menade Hugo Engström besviket.

|

Vi som såg Tvåstadsderbyt på Vänersvallen i onsdags, då VIF tvålade till FCT efter en prickfri försvarsinsats, hade svårt att känna igen det rödblå manskapet när Lindome GIF tog emot hemma på Lindevi IP.

Försvarsmässigt var det stundtals rena snurren.

– Felet är att vi inte tar död på våra anfall och får omställningar emot oss. De är passningsskickliga och vi blev straffade på det vid deras 2-0-mål, sa VIF:s bäste spelare för dagen, Hugo Engström.

I sin nummer 10-roll från start utgjorde han hela tiden ett hot mot hemmalagets försvar och låg bakom nästan allt i anfallsväg, speciellt i den första halvleken.

Men trots en skrälldus mycket fina lägen lyckades inte Engström & co spräcka målnollan före pausen.

Bland annat minns man två jättechanser för Oskar Jansson, en för Hugo Engström och ett par utsökta frisparkslägen, men samtliga brändes.

– Vi har ju hur många lägen som helst utan att få in den …

Ett frisparksmål i baken redan i den sjätte minuten såg annars ut att bli den första halvlekens enda, men strax före pausvilan prickade förre FCT-spelaren Richard Cindric in 2-0-målet för Lindome.

Ledningsmålet gjordes på frispark av Anton Johansson sedan VIF-kaptenen Fabian Falkstrand Ransjö kapat Robert Lipovac strax utanför straffområdet, också han med ett lyckosamt förflutet i FCT.

Tuff start sedan för VIF i den andra akten när hemmalaget tidigt prickade in 3-0 på hörna - Isac Spanedal vann luftduellen med VIF-keepern Sebastian Ekholm på hörna - och den allmänna känslan var väl att matchen där och då hade punkterats.

Men VIF-manskapet tog sig samman och svarade för en beundransvärd krigarinsats under återstoden av halvleken.

Och laget fick rättmätig utdelning.

Hugo Engström placerade in 3-1-reduceringen på straff sedan han själv blivit fälld.

– Om det var straff? Jo, jag ramlade ju, sa Engström och flinade brett.

När inhopparen Engjell Ramadani sedan, ur ingen vinkel alls, vrickade in 3-2 efter hörna var det definitivt match igen.

Då återstod drygt tio minuter att spela.

VIF jagade och jagade och skapade chanser för kvittering, men förgäves.

Sägas ska också i sanningens namn att Lindome hade öppna lägen för att göra både fyran och femman, men tur, skicklighet och Guds försyn räddade VIF från fler baklängesmål.

Det var som sagt en mycket besviken Hugo Engström som sammanfattade VIF-insatsen efteråt.

– Det är precis de här matcherna vi måste vinna om vi ska vara med på den övre halvan. Men vårt spel och uppträdande från FCT-matchen var som bortblåst.

– Vi måste kunna prestera varje vecka, oavsett vilka vi möter, och inte bara i ett derby, menade Hugo Engström.

Vänersborg stod alltså inte att känna igen från mötet med FC Trollhättan några dagar tidigare. Ekholm i målet borde ha tagit åtminstone ett av Lindomes mål, frisparken eller hörnan, och i backlinjen hamnade kapten Falkstrand Ransjö tidigt lite snett med det gula kortet efter bara några minuters spel.

På mitten försökte Yassine Assam få till ett konstruktivt spel och var den bäste i den lagdelen. Hugo Engström redan nämnd och i frontlinjen går bästa betyget till inhopparen Engjell Ramadani i den andra halvleken.

Matchfakta

Division 1 Södra

Lindome GIF-Vänersborgs IF 3-2 (2-0)

Målen: 1-0 (6) Anton Johansson, 2-0 (44) Richard Cindric, 3-0 (56) Isac Spanedal, 3-1 (61) Hugo Engström, straff, 3-2 (81) Engjell Ramadani.

Varningar, VIF: Fabian Falkstrand Ransjö, Hani Shurrab.

Domare: Mohamed Rachid.

Publik: 104.

Så spelade VIF: Sebastian Ekholm - Fabian Falkstrand Ransjö, Ali Al-Habobi (82), Nils Svensson - Hani Shurrab, Yassine Assam, Alexander Karlsson, Anton Hellborg (46) - Hugo Engström - Oskar Jansson (46), Albin Broberg (59).

Ersättare: Lacaso Hussein (46), Engjell Ramadani (59), Eric Kjellsson, Markus Johansson (46), Filip Sterner, Sandigi Zacky Jobe (82), Alexander Karlsson (mv).