Alexander Lindahl blev tvåmålsskytt när IBK Vänersborg föll efter förlänging.
Alexander Lindahl blev tvåmålsskytt när IBK Vänersborg föll efter förlänging. Bild: Adam Andersson

Gick mot bortaseger – föll efter förlängning

IBK Vänersborg är inne i en lite tuffare period just nu. I bortamötet med Fröjareds IBF kom lagets fjärde raka match utan seger – trots att laget hade ledningen in i tredje perioden.

|

IBK gick trots allt inte i från matchen tomhänta. Det krävdes nämligen förlängning innan Fröjareds kunde dra det längsta strået och få med sig extrapoängen.

Tabellsjuorna från Vänersborg fick annars en mardrömsstart på matchen när hemmalaget tog ledningen med 1–0 redan efter 32 sekunder. Svaret skulle dock komma tämligen kvickt när Marcus Lindahl prickade in kvitteringen innan matchen hunnit bli fem minuter gammal.

Fröjared gick trots allt ledande ur den första perioden med 2–1, men då var det dags för Alexander Lindahl att kliva fram.

Framspelad av Devin Martinsson vid båda tillfällena såg Lindahl först till att kvittera och sedan även ge Vänersborg ledningen med 3–2, men det skulle som sagt inte räcka.

För i den tredje perioden kom kvitteringen och i förlängningen även 4–3-målet till Fröjared som spikade slutresultatet.

Nästa match för IBK Vänersborgs del spelas nästa helg där laget tar emot Stöpen IBK hemma i Idrottshuset.

Fröjareds IBF – IBK Vänerborg 4–3 e.förl

Division 2, Västergötland

Målen, IBK: 1–1 Marcus Lindahl (4.27), 2–2 Alexander Lindahl (25:51), 2–3 Alexander Lindahl (33:10).