Göteborgs Rebecka Blomqvist tar sig förbi Limhamn/Bunkeflos målvakt Vera Amanda Varis.
Göteborgs Rebecka Blomqvist tar sig förbi Limhamn/Bunkeflos målvakt Vera Amanda Varis.

Göteborg fortsatt obesegrat

Tre mål i första halvlek mot Limhamn/Bunkeflo gav tre nya poäng. Det gör att Göteborg kan gå på VM-uppehåll obesegrat.

ANNONS
|

Göteborg har inte förlorat en match i damallsvenskan den här säsongen. Laget tog sin fjärde seger för säsongen när Limhamn/Bunkeflo besegrades med 3–0. Samtliga mål kom i första halvlek.

Rebecka Blomqvist inledde med två raka baljor, innan Pauline Hammarlund fastställde slutresultatet. De båda anfallarna delar nu den interna skytteligan med fem mål vardera.

- Det är alltid skönt att göra mål men vi spelar bra också, så jag kommer i bra lägen, säger Blomqvist till Göteborgs-Posten.

ANNONS

Även Kristianstad tog en 3–0 seger. Redan i den tredje minuten gjorde Rita Chikwelu det första målet mot Eskilstuna. Therese Ivarsson utökade till 2–0 innan paus, innan Maja Bodin avslutade målskyttet på tilläggstid.

Piteå återigen mållösa

Regerande svenska mästaren Piteå har inte imponerat i inledningen av säsongen – i alla fall inte anfallsmässigt. Laget har haft problem med att få in bollen, och i mötet med Vittsjö blev det en nolla i målkolumnen för andra matchen i rad.

Matchen mot skåningarna slutade 0–0 i ett avslaget möte där det var Vittsjö som var närmast att spräcka nollan. Med kvarten kvar hittade Clara Markstedt inbytta Summer Green som prickade stolpen.

Madelen Janogy, som något oväntat tog en plats i förbundskapten Peter Gerhardssons VM-trupp, hade ingen vidare match. Piteå hittade den 23-åriga forwarden med ett par fina långbollar, men skärpan i avsluten saknades.

Nykomlingen Kungsbacka har haft en tuff vår, och bara spelat in en poäng på de första sex omgångarna. Mot seriens andra nykomling KIF Örebro såg det länge ut som att en efterlängtad andra poäng skulle komma. Men i den 81: minuten såg hemmalagets Eveliina Summanen till att de planerna grusades. Den finländska landslagsspelaren gjorde 1–0 på frispark och så slutade matchen.

TT

ANNONS
ANNONS