Brynäs Lara Stalder gjorde två mål i 5–3-segern mot Modo. Arkivbild.
Brynäs Lara Stalder gjorde två mål i 5–3-segern mot Modo. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Guldutmanaren vände och vann mot Modo

Brynäs pressades hårt av Modo – men vände och vann på hemmais. Efter 5–3-segern står guldutmanaren på full pott efter fyra omgångar av SDHL.
– Det fanns inte en tanke på att vi skulle förlora den här matchen, säger matchvinnaren Anna Meixner till Gefle Dagblad.

ANNONS

Storsatsande Brynäs har lyfts fram som en rejäl utmanare om damernas SM-guld i ishockey och efter fyra omgångar av SDHL har Gävlelaget motsvarat förväntningarna.

På fredagskvällen kom fjärde raka segern – och det efter en imponerande vändning i sista perioden hemma mot Modo.

Efter bland annat två mål från gästernas Lina Ljungblom var Brynäs i underläge med 2–3 inför den sista perioden, men efter pausvilan lade hemmalaget i ytterligare en växel och vände matchen.

– Det var tungt att vi inte ledde när vi klev in i tredje. Men det var en sån sammanhållning i omklädningsrummet, det fanns inte en tanke att vi skulle förlora den här matchen. Stenhårt lagarbete över hela isen in i slutet, 100 procent team work, säger Anna Meixner till Gefle Dagblad.

ANNONS

Det österrikiska nyförvärvet satte kvitteringen till 3–3 och ordnade även 4–3 efter bara fem minuter av slutperioden.

Matchen slutade till sist 5–3 efter att Lara Stalder, även hon tvåmålsskytt, punkterat tillställningen i slutminuten.

Seger blev det även för SDE som med nöd och näppe lyckades hålla undan mot AIK efter att ha gått på knock i den första perioden. Ställningen var förkrossande 0–4 efter knappt 15 minuters spel.

AIK reducerade tre gånger om men lyckades inte utjämna och föll med 3–4.

Tabellen toppas av Luleå som, precis som Brynäs, står på tolv poäng efter fyra matcher. Dock med bättre målskillnad.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS