Gynnsam lottning för Sverige i Rio

Kristian Karlsson kan andas ut: Sverige bordtennislandslag seedas bland de åtta främsta i OS. – Det var jäkligt gött, säger han.

ANNONS
|
Karlsson hade, tillsammans med sina blågula kollegor, väntat på den nya rankingen i ett par veckor när den äntligen anlände. Som väntat toppades den av Kina, följt av Tyskland och Sydkorea, men det riktigt intressanta var striden om plats åtta.
Bakom Sverige närmade sig nämligen Taiwan med våldsam fart på slutet, främst beroende på Chen Chien-Ans seger mot världsfyran Zhang Jike i Korea Open för tio d­agar sedan. Där nådde han till slut semifinalen, med förlust som följd mot planetens bäste herr­spelare, Ma Long. – Ja, Chen gjorde oss nervösa ett tag. Det var tajt men han hade b­ehövt ett par poäng till för att gå förbi (Pär) Gerell på singelrankingen, konstaterar Kristian Karlsson.
Sveriges åttondeplats innebär att man får möta ett lag som är seedat på plats 9-16 i den första omgången. Motståndet kan därmed utgöras av mindre framstående bordtennisnationer som Australien, USA eller Nigeria. Sverige bör därmed ha en god chans att nå OS-kvartsfinalen. – Ja, det är klart att man kan vänta sig det i och med att vi är seedade högre än dem vi möter. Samtidigt kan det bli tufft motstånd där också i form av Taiwan eller Österrike, som ju vann lag-EM senast.
I singelturneringen är Karlsson rankad som 20:e man. – Både jag och PG är bland de 32 första, så det är också skönt. Det är ett bra utgångsläge för mig, och målet blir att gå till åttondelen. Det är ett steg längre än jag är seedad och fullt möjligt, säger 24-åringen från Trollhättan.
I måndags nådde han också Danmark, som är den första anhalten i det svenska landslagets förberedelser inför mästerskapet. – Jajamen, semestern är över och nu är det full uppladdning som gäller. Vi är väldigt sugna på att komma igång, säger Kristian Karlsson.
ANNONS