Håkan Mild ny klubbdirektör i IFK Göteborg

Trollhättesonen Håkan Mild ersätter Max Markusson och blir ny klubbdirektör i IFK Göteborg.
– Ett nytt ledarskap behövs i detta skede för IFK Göteborg, säger ordförande Mats Engström.
– Jag blev lite överraskad över att få frågan, säger Mild.

ANNONS

IFK Göteborgs 2020 blev knappast ett år klubbens supportrar kommer att se tillbaka på med värme. Dels innebar året en tuff ekonomisk prövning då fansen, på grund av pandemin, fick stanna hemma.

Dels blev det ett sportsligt bottennapp där man till slutet av säsongen i allra högsta grad var involverade i bottenstriden.

Nu väljer klubben att göra förändringar i ledningen. Under tisdagen meddelade klubben att förre storspelaren Håkan Mild tar över efter Max Markusson och blir ny klubbdirektör.

– Styrelsen har gemensamt med Max Markusson kommit fram till att ett nytt ledarskap behövs i detta skede för IFK Göteborg, säger ordförande Mats Engström.

ANNONS

Han fortsatte:

– Jag och Max har haft ett bra samarbete och den struktur och de framsteg med ekonomin som han har tillfört klubben har varit ovärderliga. Samtidigt är det dags för oss att lämna omställningsfasen och gå in i en ny fas. Det är en naturlig tidpunkt att växla ledarskap.

Mild: ”Jag blev lite förvånad”

Håkan Mild lämnade Kamratgården 2014 efter att han slutat som sportchef för IFK Göteborg. Sedan dess har den förre storspelaren bland annat varit verksam på Radiosporten som fotbollsexpert.

– Jag blev lite överraskad över att få frågan (Att bli klubbdirektör). Jag har varit ifrån IFK och jobbat med andra saker ett tag, så lite förvånad var jag absolut, säger Mild.

Men utöver förvånad är Mild taggad på den nya utmaningen som stundar. Rollen som klubbdirektör skiljer sig från Milds tidigare roll som sportchef i föreningen.

– Det var den här rollen jag var intresserad av. Jag har sysslat med andra bitar de senaste sju åren som är mer likt det här. Vi får se här framöver hur man ska agera. Jag behöver lära känna alla först. Jag har en god vetskap om IFK Göteborg. Men det har nog hänt ganska mycket som jag behöver sätta mig in i.

ANNONS

Långsiktigt lösning

Mats Engström säger att det är en långsiktigt lösning och att det rör sig om en tillsvidareanställning. Mild ser inte heller något slutdatum.

– Det är det spännande med den här rollen. Jag ska göra mitt bästa så får vi se hur lång tid det blir, säger Håkan Mild.

Under presskonferensen vill inte Mild gå in på exakt vad han tänker förändra i nuläget.

– Jag vill gärna komma hit och prata med alla först. Sedan får man ta tag i de frågorna som är prioriterade. Först vill jag presentera mig och berätta vem jag är för alla medarbetare, säger han.

Ordförande Mats Engström presenterar Håkan Mild  som ny klubbdirektör för IFK Göteborg under en digital pressträff.
Ordförande Mats Engström presenterar Håkan Mild som ny klubbdirektör för IFK Göteborg under en digital pressträff. Bild: DANIEL STILLER

Om Wendt och Berg: ”Tycker om dem”

I dagens blåvita trupp återfinns många spelare han själv basade över under tiden som sportchef, däribland Pontus Wernbloom, Tobias Sana och Jakob Johansson.

Utöver dem fanns även Marcus Berg och Oscar Wendt med i Milds IFK Göteborg, två drömvärvningar för klubben.

På frågan om hans relation med de båda kan leda till en återkomst svarar han:

– Jag tror Pontus kan påverka dem bra på egen hand, men visst har jag en relation till dem och tycker om dem mycket bägge två. Så det kanske kan vara positivt.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS