Strax före jul stängdes Zinkensdamms IP av. Nu spolas åter is på arenan för Hammarbys bandylag.
Strax före jul stängdes Zinkensdamms IP av. Nu spolas åter is på arenan för Hammarbys bandylag. Bild: Jessica Gow

Hammarby snart tillbaka på hemmais

I nästa vecka får Hammarbys elitserielag i bandy spela på sin hemmaarena igen. Stockholms stad har beslutat att åter spola till is på Zinkensdamms IP.
– Sportsligt betyder det jättemycket, det är vårt hem, säger Stefan Magnusson på Hammarbys kansli, till Dagens Nyheter.

ANNONS

Före jul smälte Stockholms stad ner alla isarenor för att sätta stopp för risken för coronasmittspridning. Det innebar att Hammarbys elitserielag i bandy fick flytta från hemmaisen på Zinkensdamm till innearenan på Gubbängen. Ett beslut som drabbade Hammarby hårt.

– Sedan vi flyttade till Gubbängen har vi inte tagit en enda poäng. Vi tappar hemmaplansfördelen som vi har, det är "Zinken" som är vårt hem, säger Magnusson.

Skälet till att det nu blir is på Zinkensdamm är att det blev för trångt i Gubbängshallen där även AIK och Tellus spelar sina elitseriematcher.

Första matchen på hemmaarenan blir sannolikt mot Västerås på onsdag.

ANNONS

Ingela Ahlberg/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS