Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Tränaren Daniel Bäckström byter från Malmö FF till Sirius. Arkivbild.
Tränaren Daniel Bäckström byter från Malmö FF till Sirius. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Han tar över efter Rydström som Siriustränare

Daniel Bäckström tar över efter Henrik Rydström som tränare i Sirius, meddelar den herrrallsvenska fotbollsklubben på sin webbplats.

Bäckström var den här säsongen assisterande tränare i Malmö FF som han var med och ledde till SM-guld. I november stod det klart att han skulle lämna MFF efter säsongen och nu är det alltså klart att nästa destination blir Uppsala.

"Daniel är en av de mest intressanta tränarnamnen i Sverige. Han passar in i Sirius profil just nu, han vet var vi är och han vet vart vi ska. Vi vill fortsätta med vår positiva och framåtlutande spelsätt och Daniel är inne på samma spår – just därför känns det här helt rätt och jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Daniel", säger Sirius sportchef Ola Andersson i ett uttalande på klubbens webbplats.

Sirius har de senaste två säsongerna letts av Henrik Rydström. För ett par veckor sedan stod det klart att den tidigare Kalmar FF-profilen av familjeskäl lämnar laget efter säsongen, som slutade i en allsvensk tiondeplats för Sirius.