Hanna Öberg under träning inför säsongen. Arkivbild.
Hanna Öberg under träning inför säsongen. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Hanna Öberg funderade på att sluta: "Inte kul"

Hanna Öberg blev VM-drottning i skidskytte förra säsongen med fyra medaljer. Men tidigare under vintern funderade hon på att sluta.
– Det var första gången jag på riktigt hade de tankarna, säger hon.

ANNONS

Öberg vann första världscuploppet förra säsongen, men missade sedan pallen ända fram till VM i Oberhof i februari, framför allt beroende på sämre skytte än tidigare.

– Som det var då tyckte jag inte att det var kul. Då kom tankarna ”man måste ju inte hålla på med det här, man kan ju välja att göra andra saker med sitt liv”, säger hon till Dagens Nyheter.

Hon funderade på att lägga av, vilket hon även berättat om i SVT-dokumentären Bäst när det gäller.

– Jag tror att det är svårt att inte göra det … har man varit med ett tag så tror jag att de flesta har de tankarna någon gång, att det finns saker som kan vara roligare att göra. Men det var första gången jag på riktigt hade de tankarna, att det inte var självklart för mig att det är det här jag vill göra.

ANNONS

Sjukdomsperioden vid jul blev vändningen, då hon insåg att hon saknade att inte få vara med och tävla. Till VM hade hon formtoppat, framför allt mentalt. Vilket ledde till två guld, ett silver och ett stafettbrons i VM. Sedan avslutade hon säsongen som hon började den, med en världscupseger i sista loppet.

Hanna Öberg startar nu världscupsäsongen i Östersund i helgen som en av vinterns stora favoriter.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS