Victor Hedman firar sitt andra mål för dagen.
Victor Hedman firar sitt andra mål för dagen. Bild: Mark J. Terrill/AP/TT

Hedman bakom Tampa Bays seger

Två mål och en assist. Victor Hedman hade stor show när hans Tampa Bay bortaslog Los Angeles med 6–4 i NHL.

Den svenske backen fick ett friläge i första perioden efter slarv i Los Angeles och han förvaltade chansen på bästa sätt när han satte dit 1–0 till gästerna.

– Det är inte ofta man får ett friläge som back i den här ligan, säger han till Expressen.

Det blev det enda målet i första perioden – men därefter rasslade det på ordentligt. Och Hedman var långt ifrån färdig.

Han spelade fram till Nikita Kutjerovs 2–2-mål i andra perioden och i slutakten klippte han in 4–3 till Tampa Bay.

– Visst var det en speciell match och kul att få hänga några mål också, säger Hedman.

Segersiffrorna skrevs slutligen till 6–4.

Hedman leder nu poängligan för backar i NHL, med totalt 43 poäng, nio mål och 34 assist, efter 41 matcher.

Wahlstrom straffhjälte

Det blev till slut svensk-amerikanske Oliver Wahlstrom som fick avgöra när New York Islanders slog Philadelphia Flyers med 4–3 i tisdagens match. Hela nio straffomgångar krävdes innan Wahlstrom satte dit målet för Islanders.

Därmed har Philadelphia hittills inte vunnit en enda match hittills i år.

– Det enda vi gör är att hitta sätt att förlora hockeymatcher, konstaterade lagets kapten Claude Giroux uppgivet efter hemmaförlusten.

Elias Pettersson gjorde mål på nytt i Vancouvers 3–1-seger borta mot Nashville. Det är andra matchen i rad som svensken skrivit in sig i målprotokollet efter en sju matchers lång måltorka.

Det var hans nionde fullträff för säsongen.

Ovetjkin i skytteligaledning

Washingtons Alexander Ovetjkin placerade sig i toppen av NHL-säsongens målliga när han under tisdagskvällen, lokal tid, satte sitt 27 mål mot Winnipeg.

Det blev Alexander Ovetjkins 757:e mål totalt under sin NHL-karriär.

På årets första dag den 1 januari lyckades Ovetjkin, eller "Ovie" som den ryske målmaskinen kallas, sätta ett annat rekord genom att bli den NHL-spelare som gjort flest mål i powerplay genom tiderna, sitt 275:e satte han den dagen, rapporterade då sajten hockeysverige.se.

Washington vann tisdagskvällens match efter att Tom Wilson gjort segermålet i förlängning. Matchen mot Winnipeg slutade 4–3.