Ashleigh Barty vinkar till publiken efter att ha besegrat Petra Kvitova och tagit sig till semifinal i Australian Open.
Ashleigh Barty vinkar till publiken efter att ha besegrat Petra Kvitova och tagit sig till semifinal i Australian Open. Bild: Lee Jin-man/AP/TT

Hemmahoppet Barty till semifinal

Ashleigh Barty och Sofia Kenin, det är första semifinalparet i årets Australian Open.
– Det är spännande, jag ser fram emot matchen, säger Kenin.

ANNONS

Världsettan Ash Barty besegrade tjeckiskan Petra Kvitova med 7–6, 6–2, och fick därmed revansch för förlusten i fjolårets kvartsfinal.

Första set blev en hård kamp mellan två spelare som inte ville bjuda på några poäng, men däremot bjöd publiken på stor underhållning och spänning. Spelarna bröt varandras serve en gång vardera och utöver det hade Kvitova åtta chanser att bryta Bartys serve, utan att lyckas.

– Jag visste att jag var tvungen att spela så bra jag kunde i dag och första set var helt avgörande, säger Barty i segerintervjun direkt efter matchen.

Barty, som vann Franska mästerskapen i fjol, är i och med segern den första australiern i en semifinal i singel i hemmaturneringen sedan Lleyton Hewitt 2005, och den första på damsidan sedan Wendy Turnbull 1984.

ANNONS

I semifinalen får hon ta sig an 14-seedade Sofa Kenin. Den ryskfödda amerikanskan besegrade tunisiska Ons Jabeur med 6–4, 6–4 och är i sitt livs första semifinal i grand slam-sammanhang.

Jabeur besegrade på vägen till kvartsfinal såväl tolfteseedade Johanna Konta som danskan Caroline Wozniacki, och kämpade sig flera gånger tillbaka i matchen, men efter halvannan timme kunde Kenin serva hem duellen.

Nu väntar den sista kvarvarande australiern i singelturneringen, och allt publiktryck det innebär.

– Vi har mötts några gånger, så jag har ganska bra koll på hur hon spelar. Jag ser fram emot matchen, men nu spelar hon ju på hemmaplan så det bli lite annorlunda. Men jag har fått några nya fans här så jag hoppas få lite stöd på läktarna, säger Kenin på presskonferensen efter matchen.

Sofia Kenin jublar efter att ha besegrat Ons Jabeur i Australian Opens kvartsfinal.
Sofia Kenin jublar efter att ha besegrat Ons Jabeur i Australian Opens kvartsfinal. Bild: Lee Jin-man/AP/TT
ANNONS