Elin Rubensson behövde fläkta sig under midsommardagens pressträff.
Elin Rubensson behövde fläkta sig under midsommardagens pressträff.

"Herregud, vad varmt det är"

En värmebölja håller på att ta över Paris. Inför Sveriges åttondelsfinal mot Kanada i fotbolls-VM behöver spelarna fylla på sina depåer extra noggrant.

ANNONS
|

- Herregud, vad varmt det är.

Elin Rubensson fläktar sig med sin egen tröja när hon avslutar intervjun i en kvav inomhushall i Croissy-sur-Seine i västra Paris.

- I dag var det väldigt varmt när vi tränade. Det är bra att det kommer några dagar innan, så att det inte blir en chock på måndag, säger innermittfältaren.

ANNONS

Sverige förbereder sig inför måndagens VM-åttondelsfinal mot Kanada på Parc des Princes med värmen som en faktor. Under midsommardagens träning var det runt 25 grader i skuggan – men desto varmare ska det bli senare i helgen. Till veckan väntas temperaturer en bit upp mot 35 grader.

- Vi tränade i detta väder nu, och har varit i värmen ett tag. Man vänjer sig rätt snabbt.

"Inte så varmt"

De svenska landslagsspelarna känner sig förberedda för de heta temperaturerna som väntas. Men extra mycket vätska och vätskeersättning står på mångas kom ihåg-lista.

- Vatten, jättemycket vatten, och sedan är det viktigt att vara ute och träna i det (värmen), säger Rubensson.

Nilla Fischer tycker däremot inte att värmen dagen efter midsommarafton var så farlig.

- Det är skönare att träna än att stå här inne (i den kvava gymnastiksalen). Men det var faktiskt inte så varmt där ute, säger mittbacken.

ANNONS

Anfallaren Fridolina Rolfö njuter av att solen skiner över den franska huvudstaden. Hon minns tillbaka till OS-silverturneringen i Brasilien för knappt tre år sedan.

2000 blågula biljetter

- Vi hade otroligt varma matcher (under OS), och där spelade vi någon dagsmatch när det var väldigt varmt. Vi ser det som en fördel att vi har gjort det tidigare, säger Fridolina Rolfö.

- Vi hanterade det på ett bra sätt, men det var ingen speciell lärdom. Som fotbollsspelare har man varit med om sådana situationer tidigare, så man kan anpassa sig efter vädret.

Avsparkstid för Sverige och Kanada, en match som 2000 svenska supportrar köpt biljett till, är klockan 21.00. Rolfö lyfter en viktig detalj i väderdiskussionen.

- Vi spelar ändå på kvällen, och jag hoppas att temperaturen inte är lika hög.

ANNONS
Paris, TT:s utsända

ANNONS