Hertha Berlins fans kan andas ut. Klubben spelar i Bundesliga även nästa säsong. Arkivbild.
Hertha Berlins fans kan andas ut. Klubben spelar i Bundesliga även nästa säsong. Arkivbild. Bild: Sören Stache/AP/TT

Hertha Berlin kvar i Bundesliga

Hamburger SV hade vittring på en länge efterlängtad återkomst till Bundesligafotbollen. En sådan får vänta. Hertha Berlin vände 0–1 till 2–1 i kvalets dubbelmöte.

ANNONS

Hamburg vann det första mötet på Berlins Olympiastadion med matchens enda mål, något som bäddade för möjligheten att ta steget upp inför hemmasupportrarna.

Men redan i den fjärde minuten tog Hertha ledningen när Dedryck Boyata nickade in Marvin Plattenhardts hörna.

Och i andra halvlek skickade Plattenhardt in frisparken som säkrade fortsatt spel i högsta serien för berlinarna, som har en minst sagt turbulent säsong bakom sig. Först när Felix Magath tog över som tränare kom något som liknade ordning på torpet.

En ödets ironi var det också att Magath räddade Hertha kvar mot klubben han firade stora triumfer med som spelare. Magath spelade tio år för HSV och blev tysk mästare 1982 och 1983. Han tränade även klubben åren 1995–1997.

ANNONS

Hamburg var fram till nedflyttningen 2018 den enda klubb som spelat samtliga säsonger av Bundesliga sedan starten 1963.

Klubben avslutade andra Bundesliga urstarkt och lyckades ta kvalplatsen bakom uppflyttningsklara Schalke 04 och Werder Bremen – men får vänta minst en säsong till på att försöka nå högstaligan.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS