Leksand jublar över segern i direktkvalet till SHL mot Mora. Arkivbild.
Leksand jublar över segern i direktkvalet till SHL mot Mora. Arkivbild.

Hockeyförbundet står fast vid förslaget

Trots kritiken håller Svenska ishockeyförbundet fast vid ishockeyutredarens förslag. Förbundsmötet i juni ska ta ställning till förslaget om att ett lag åker ur och ett lag flyttas upp i de högsta divisionerna.

ANNONS
|

Enligt förslaget ska dock ligorna – SHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan – själva få besluta om modellen för hur upp- och nedflyttning ska gå till.

"Förslaget vi lägger säkrar det som är viktigt för hela den samlade ishockeyrörelsen, nämligen att drömmen att gå upp finns kvar. Det som kallas syresättning i seriesystemet", säger ordföranden Anders Larsson i ett pressmeddelande.

"Drömmarna att gå upp och även oron för att åka ur, är grunden i den svenska ishockeymodellen och en viktig del i att skapa intresse och engagemang för ishockeyn".

I vintras presenterade Ola Lundberg sin serieutredning, som under våren har diskuterats i Hockeysverige. Hockeyallsvenskan har varit kritisk till att bara ett lag får chansen att gå upp i SHL. Man ville ha två platser – en direktplats och en genom en kvalserie.

ANNONS

Det var över 30 år sedan senast som ett lag i högsta serien åkte ut per automatik.

Den 15 juni hålls förbundsmötet.

TT

ANNONS