Vancouvers lagkapten Bo Horvat har blivit bortbytt till New York Islanders. Arkivbild.
Vancouvers lagkapten Bo Horvat har blivit bortbytt till New York Islanders. Arkivbild. Bild: Darryl Dyck/AP/TT

Horvat till Islanders i stor NHL-affär

ANNONS

Vancouver har trejdat sin lagkapten och centerstjärna Bo Horvat till New York Islanders i utbyte mot Anthony Beauvillier, finländske talangen Aatu Räty och ett förstaval i draften.

Affären beskrivs som den första stora inför NHL:s deadline för övergångar som infaller om drygt en månad, den 3 mars.

Horvat, som är uttagen till helgens All star-match, är tvåa i Vancouvers interna poängliga efter Elias Pettersson och har gjort 31 mål och 54 poäng på 49 matcher.

Den 27-årige stjärnans kontrakt går ut efter säsongen, men Vancouvers svenske general manager Patrik Allvin har inte lyckats komma överens med Horvats läger om en förlängning.

ANNONS

Anthony Beauvillier har gjort nio mål och 20 poäng på på 49 matcher och 20-årige Räty, som i somras gjorde sitt andra junior-VM, har spelat tolv matcher för Islanders, men mestadels spelat i farmarlaget Bridgeport.

NY Islanders är med i slutspelsjakten i den östra konferensen medan Vancouver har 14 poäng upp till en slutspelsplats i väst.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS