Lagkapten Jon Lindgren och Tobias Andersson (närmast bakom) får jobba i uppförsbacke just nu. Bild: Adam Andersson

IBK:s tunga svit fortsätter – föll klart mot Kungälv

46 insläppta mål på de fem senaste matcherna som samtliga slutat med förlust.
IBK Vänersborg är just nu inne i en väldigt tung period som nykomlingar i division 1.

|

IBK Vänersborg kom upp som ett riktigt spännande lag från division 2 och inledde säsongen både starkt och inspirerande. Efter premiärförlusten radade laget upp tre raka segrar, där en av dem var på bortaplan mot Kungälv, och befann sig i tabellens toppskikt.

Men nu ser det annorlunda ut.

Under lördagen mötte laget det Kungälv man tidigare besegrat, men på hemmaplan istället – och då var det aldrig ens nära.

Redan tio minuter in i matchen var ställningen 0–3 och det var snarare ett tecken på hur matchen skulle sluta snarare än en fråga om en tung inledning för hemmalaget.

IBK Vänersborg förlorade matchen med 2–10, där båda målen gjordes av Tobias Andersson, och har nu fem raka förluster där man också släppt in över nio mål i snitt per match.

Resultatet innebär att IBK fortsatt har fem poäng och en rejäl målskillnad (30 mål) upp till Floda IBK som är första laget ovanför det negativa strecket.

IBK Vänersborg – IBK Kungälv 2–10