Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

IBK Vänersborgs damer har dragit igång försäsongen

IBK Vänersborgs damer har dragit igång försäsongen. En kick-off på Hunnberg med fokus på att lära känna varandra var startskottet inför kommande säsong.

Försäsongen för IBK Vänersborgs damlag drar igång på riktigt vecka 24 med fyspass på Hunneberg blandat med egen träning och pass på Nordic Wellness. Damtruppen kommer kommande säsongen att bestå av runt 30 tjejer då laget får förstärkning av damjuniorerna, som tar klivet upp och blir seniorer.

Till hösten och seriepremiären kommer laget att delas in i olika träningsgrupper som kommer att träna ihop i olika konstellationer.

Säsongen 22/23 vill IBK Vänersborg spänna bågen när det kommer till damlaget. Planen är att bygga långsiktigt och inom de kommande fem åren bli ett etablerat topplag i division 1. Samtidigt fortsätter föreningen att utveckla den unga truppen genom spel i USM (16 år) och Västsvenska serien Mörkröd (15-18 år) samt i division 2.

På ledarsidan kommer det att vara ett liknande koncept som säsongen 21/22 där Mattias Edling är huvudansvarig för division 1-laget med Peter Fridolf som assisterande tränare. Fridolf är även huvudtränare för division 2-laget. I övrigt är även Mikael Sundwall klar som en del i ledarstaben och diskussioner pågår just nu med ytterligare ledare till damtruppen.

Serieindelningen 2022/2023

Lagen i Division 1 är: IBK Vänersborg, Alingsås, Fristad, Fröjered U, Lidköping, Lockerud Mariestad U, Mullsjö.

Lagen i Division2/J är: IBK Vänersborg, Fristad U, Kinna, Lockerud Mariestad J, Sandared, Skara, Skövde J, Wårgårda.